Cum ar putea arăta Galaxy Z Fold3, noul telefon pliabil de la Samsung

01.02.2021
Cum ar putea arăta Galaxy Z Fold3, noul telefon pliabil de la Samsung

Galaxy Z Fold3 era încă de anul trecut o certitudine, Samsung urmărind să crească semnificativ categoria dispozitivelor pliabile în următorii câțiva ani. Cea de-a treia generație ar putea însă fi cea care va demonstra cu adevărat ce pot face aceste telefoane care își pot schimba forma. După o primă generație lansată cu mici probleme, care a stimulat imaginația dezvoltatorilor și posibililor clienți și un Galaxy Z Fold2 care a corectat majoritatea problemelor originalului, Fold3 pare, conform modelelor 3D realizate pe baza descrierilor, să fie dispozitivul care va încerca cu adevărat să valorifice avantajele ecranului pliabil.

Samsung va pune accentul pe productivitate în cazul Galaxy Z Fold3

Ben Geskin, leaker cunoscut pe internet, a publicat renderizări 3D pe baza zvonurilor de până acum despre Galaxy Z Fold3 de la Samsung. Acesta nu pare la prima vedere să fie foarte diferit față de Galaxy Z Fold2, însă la o privire mai atentă, apar câteva lucruri interesante. În primul rând, cele două ecrane, adică cel exterior și cel interior, sunt nu decupate în stil Infinity-O, ci au camera sub ecran. Totuși, aceasta poate fi observată prin ecran, întrucât atunci când este afișată culoarea neagră pe ecranele OLED pixelii din acea zonă sunt opriți.

Apoi, avem un sistem de camere similar cu cel de pe seria Galaxy S21, cu acel „contour cut”, cum îl numește Samsung, care se continuă de pe marginea metalică de la exterior. Acesta seamănă în aceste imagini cu cel de pe S21 Ultra, chiar dacă în trecut modelele Fold au folosit sistemele mai puțin avansate de pe dispozitivele Galaxy S „standard”, cu senzori de 12 megapixeli. Având în vedere spațiul limitat într-un dispozitiv pliabil, probabil că nici pe acest model nu vom vedea camere de 108 megapixeli.

Interesant este că se zvonește că Galaxy Z Fold3 va folosi S-Pen, stylus-ul care este acum compatibil și cu Galaxy S21 Ultra. Asta înseamnă că ecranul ar putea fi protejat de o suprafață mai dură, rezistentă la zgârieturi. Modelele Fold și Flip de până acum foloseau o protecție de plastic deasupra ecranului. La fel ca în cazul Galaxy S21 Ultra însă, S-Pen-ul nu va fi găzduit la interior, ci va fi un accesoriu extern.

Acesta va îmbunătăți însă capabilitățile de productivitate ale dispozitivului, formatul său fiind acum mai degrabă similar cu un carnețel de notițe.

Desigur, aceste imagini sunt bazate tot pe informații încă neconfirmate, deci Samsung ar putea livra în varianta finală un produs cu mai multe diferențe. Totuși, în ultimii câțiva ani s-a demonstrat că astfel de „leak-uri” au fost destul de bine documentate din surse de încredere. Nu ne așteptăm la foarte mari diferențe în toamnă, când Galaxy Z Fold3 este programat să fie dezvăluit. Zvonurile spun că acest model va înlocui în ofertă Galaxy Note21.

sursa: Twitter, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult