Cum arată Galaxy S21 FE, alternativa mai ieftină la flagship-ul Samsung din 2021

06.06.2021
Cum arată Galaxy S21 FE, alternativa mai ieftină la flagship-ul Samsung din 2021

Samsung a promis anul trecut că va lansa și alte modele de dispozitive în variantă FE, alternative mai ieftine pentru cei care vor telefoane Galaxy cu performanțe ridicate la prețuri mai mici. Momentan nu am văzut însă decât un Galaxy S20 FE, în continuare un telefon foarte ușor de recomandat, datorită raportului performanță/preț foarte bun, și tableta Galaxy Tab S7 FE, lansată de curând. Se pare că un Galaxy S21 FE va fi anunțat în viitorul apropiat, iar primele imagini cu dispozitivul au ajuns deja pe internet.

Galaxy S21 FE are un design familiar

Galaxy S21 a reprezentat o trecere la un nou design pentru cameră, iar Galaxy S21 FE va păstra acest design, care prelungește rama din jurul carcasei, deasupra camerei. Spre diferență de modelul S21 standard, S21 FE va păstra pe modulul de cameră culoarea capacului de plastic de pe spate. Rezultatele nu sunt tocmai rele din punct de vedere vizual, însă culorile sunt parcă similare cu ceea ce am văzut recent pe modelele Galaxy A52 și A72. Sursa este, desigur, Evan Blass, leaker cunoscut în industrie.

La capitolul hardware, sunt așteptate modificări minore. Telefonul ar putea folosi un ecran AMOLED de 6,41” la 120 Hz cu o cameră frontală de 32 megapixeli. Acesta ar ptuea fi livrat în două variante, cu 128 sau 256 GB și cu un acumulator de 4.500 mAh. La fel ca în cazul lui Galaxy S20 FE, telefonul ar putea folosi exclusiv un procesor Snapdragon de la Qualcomm, modelul Snapdragon 888 de data aceasta. Singura limitare adevarată față de un S21 standard ar fi memoria RAM de numai 6 GB.

Telefonul este așteptat să intre în producție în luna iulie, urmând să fie lansat cândva în ultima parte a anului. Zvonurile vorbeau despre o dezvăluire în cadrul evenimentului de lansare din august, unde sunt așteptate anunțuri legate de seria Galaxy Z, modele cu ecrane pliabile. S20 FE de anul trecut a fost lansat în cadrul unui eveniment online dedicat.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult