Cum arată Galaxy Z Flip, primul telefon pliabil cu clapetă de la Samsung

14.01.2020
Cum arată Galaxy Z Flip, primul telefon pliabil cu clapetă de la Samsung

Dacă 2019 a fost anul în care am văzut primele telefoane pliabile, modele scumpe şi încă nefinisate, în 2020 am putea primi primele dispozitive pliabile pentru mase. Samsung pare să încerce să lanseze primul astfel de dispozitiv sub forma lui Galaxy Z Flip, modelul cu clapetă despre care am tot auzit zvonuri în utlimele câteva săptămâni. În afară de câteva fotografii la calitate slabă şi detalii despre hardware-ul telefonului nu prea am primit o imagine clară asupra design-ului, însă site-ul LetsGoDigital, care obişnuieşte să modeleze diverse concepte şi desene din brevete, ne oferă o primă privire de ansamblu asupra design-ului următorului telefon pliabil de la Samsung.

Folosind imaginile disponibile la rezoluţie şi calitate slabă disponibile deja, informaţii despre dispozitiv din tot felul de „leak-uri” şi câteva brevete pe care Samsung le-a înregistrat în trecut, LetsGoDigital a creat imagini cu Galaxy Z Flip, care ar putea fi extrem de apropiate de produsul final pe care s-ar putea să îl vedem luna viitoare. Vorbim despre un dispozitiv pliabil cu clapetă, nu foarte diferit în design faţă de Motorola Razr, care urmează să fie lansat în următoarele câteva săptămâni. Cele două dispozitive au mai multe lucruri în comun, însă Samsung ar putea avea dispozitivul câştigător din mai multe motive.

La nivel de design, modelul Samsung pare să fie ceva mai „modest”. Acesta foloseşte o carcasă simplă, cu linii curbate, butoane pe laterale şi un capac exterior destul de simplu. Aici sunt amplasate două camere foto şi un display secundar foarte mic, care pare să afişeze doar ora exactă şi starea telefonului, cât şi nişte pictograme pentru notificări. Acest ecran nu pare să ofere funcţionalitate în plus, fiind doar un soi de afişaj rapid, probabil non-interactiv.

Datorită utilizării unui astfel de ecran, Samsung ar putea avea două avantaje: ar putea reduce costurile de producţie, în timp ce păstrează mai mult spaţiu la interior pentru alte componente, precum un acumulator mai mare, de exemplu.

La interior însă, vom avea de a face cu un ecran de 6,7”, conform zvonurilor, cu rezoluţie Full HD+, perforare pentru camera frontală şi o protecţie din plastic. Telefonul ar putea folosi o ramă de plastic de jur împrejur, similară cu cea de pe Galaxy Fold, pentru a proteja marginile ecranului. Balamaua în schimb pare foarte similară cu cea de pe Fold, ceea ce sugerează că şi ecranul ar putea fi pliat într-un stil similar, deci probabil că vom vedea o urmă de pliere pe centru, de data aceasta orizontală.

Galerie foto

Cu un procesor Snapdragon 855 pe 7nm şi 6 sau 8 GB memorie RAM, acest model ar putea fi clar mai atrăgător decât Motorola Razr, întrucât ar putea oferi autonomie mai bună (datorită procesorului mai eficient), un ecran mai mare şi mai performant, cât şi un preţ mai atrăgător. Zvonurile menţionau preţuri între 850 şi 1.000 de dolari americani pentru Samsung Galaxy Z Flip, aproape de două ori mai mici decât pentru concurentul brandului american, care porneşte de la 1.500 de dolari.

De altfel, acesta nu va fi singurul dispozitiv pliabil de la Samsung din 2020. Compania lucrează la un nou model Galaxy Fold, care va îmbunătăţi design-ul modelului original, abia lansat şi în magazinele din România de o lună. Se zvoneşte că acesta va fi primul care va folosi o protecţie din sticlă ultra subţire, capabilă să fie pliată fără să se spargă. Cu această ocazie, „dunga” de pe centru ar trebui să dispară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult