Cum arată Nokia N95 II, telefonul pe care HMD Global l-a anulat

09.11.2020
Cum arată Nokia N95 II, telefonul pe care HMD Global l-a anulat

HMD Global, compania care dezvoltă de câțiva ani buni telefoanele Nokia, avea în plan lansarea unei noi variante de N95 modernizată, cu o construcție slider. În timp ce conceptul pentru noul N95 ar fi fost mai degrabă apropiată de cea a unui smartphone tradițional cu Android, acesta păstra câteva dintre elementele care au făcut acest telefon atât de popular la mijlocul anilor 2000. Din păcate, acest model a fost anulat, însă avem acum o primă privire asupra design-ului și imaginilor de concept ale lui N95 II.

Nokia N95 II ar fi putut fi o reinventare a unui telefon clasic

N95 II a fost dezvăluit de curând de către Juho Sarvikas, Chief Product Officer în cadrul HMD Global, printr-un tweet în care prezintă câteva schițe de design pentru momentul în care telefonul era în stadiu de concept. Totuși, HMD a oferit YouTuber-ului Mr. Mobile un prototip nefuncțional al acestui dispozitiv, numit N95 II (clipul de mai jos, de la minutul 6:10).

Nokia N95 II concept

În timp ce originalul Nokia N95 avea un sistem slider dual, cu butoane dedicate pe două părți, multimedia într-o parte și alfanumerice pe cealaltă, noul N95 cu Android ar fi avut un slider care dezvăluia un mod „multimedia”, dar fără butoane dedicate. Practic, glisai telefonul pentru a-l transforma într-un dispozitiv „de casă”, care să ofere acces la conținut și alte informații, asemeni unui Nest Home Hub. În partea de sus apăreau două camere foto, un blitz și difuzoare mai puternice decât cele standard de pe telefon, pentru redare mai puternică de sunet.

Iar pe partea din spate, sistemul de camere cu lentile Zeiss era înconjurat de un inel rabatabil, care putea fi folosit atât ca suport în utilizare, cât și ca suport pentru a poziționa dispozitivul pe o masă.  Design-ul pare să fi fost într-un stadiu foarte avansat, însă telefonul nu a mai ajuns niciodată în producție sau pe piață. De altfel, până acum, telefonul nici măcar nu a fost anunțat oficial, sau confirmat că există.

HMD pare însă să își fi restrâns planurile pentru lansări în ultimii ani, compania fiind absentă de pe piața de dispozitive high-end în ultima perioadă. De altfel, un nou Nokia 9 a fost amânat de câteva ori. N95 II ar fi fost un dispozitiv care ar fi intrat tot în această categorie de produse.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult