Cum arată și ce oferă Galaxy A22 5G, cel mai ieftin telefon Samsung cu 5G

17.05.2021
Cum arată și ce oferă Galaxy A22 5G, cel mai ieftin telefon Samsung cu 5G

Succesor pentru modelul A21s lansat în urmă cu un an, Galaxy A22 5G va fi reprezentantul ofertei mainstream de telefoane Samsung cu 5G.

Apărut deja în randări neoficiale, Galaxy A22 calcă pe urmele modelului A32 dezvăluit în prima parte a anului. Noul model schimbă aranjamentul dreptunghiular pentru camera foto cu unul de formă pătrată, găzduind trei senzori optici plus blitz-ul LED.

Potrivit ultimelor zvonuri, Galaxy A22 vine cu sistem triple-camera având senzor principal de 48MP, cameră wide de 8MP și un senzor DoF de 2MP adăugat strict pentru completarea liostei cu specificații. Deasupra ecranului decupat după modelul „picătură vom găsi o cameră de 13MP, posibil cu unele îmbunătățiri la partea de calitate a imaginii.

Galaxy A22 5G, o soluție 5G pentru mase

Potrivit listei preliminare cu specificații, noul model Galaxy A vine cu ecran de 6.4 inch și rezoluție 1080p, având puține compromisuri la partea de calitate a imaginii. Fiind vorba de tehnologie LCD, senzorul de amprentă vine montat pe rama laterală, însă asta nu ar trebui să mai fi o problemă, dacă Samsung a selectat o componentă de generație recentă. Pe lista dotărilor mai intră o ieșire jack 3.5mm pentru căști și un acumulator generos de 5000mAh, la fel ca modelul anterior.

Puterea de procesare este dată de Dimensity 700, un chipset MediaTek abia lansat, realizat folosind procesul de fabricație pe 7nm.

Galaxy A22 5G

Noul smartphone este așteptat în variantă cu 4G la un preț mai mic de 180 dolari, respectiv 205 dolari în echiparea 5G. Galaxy A22 5G devine astfel cel mai ieftin telefon cu 5G din oferta Samsung. Opțiunile de culoare vor fi alb, verde deschis, violet și gri.

 

Este de așteptat ca Samsung să păstreze calendarul folosit deja anul trecut lansând noul A22 la jumătatea lunii mai 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult