Cum arată Vivo Apex 2019, primul smartphone complet lipsit de butoane şi conectori

11.03.2019
Cum arată Vivo Apex 2019, primul smartphone complet lipsit de butoane şi conectori

Încă aflat la stadiul de concept, Vivo Apex 2019 a fost demonstrat de compania producătoare cu ocazia unui eveniment de presă găzduit în oraşul Hong Kong.

Telefonul concept Apex 2019 se prezintă într-o carcasă modelată cu două elemente din sticlă neîntreruptă: display-ul cu design all-screen şi capacul din spate. Ambele sunt fără perforaţii sau decupaje de orice fel, dezvoltatorul Vivo apelând la soluţii alternative pentru implementarea conexiunii USB, redarea sunetului, etc.

Spre exemplu, citotorul de amprente este instalat sub ecran şi poate citi două degete simultan, iar tastele Power/Volum sunt implementate cu ajutorul unor senzori capacitivi care pot detecta şi presiunea la apăsare, emulând astfel răspunsul unor butoane fizice reale. Poziţia tastelor laterale este ilustrată cu simboluri grafice afişate pe ecran, comenzile fiind preluate doar la apăsare prelungită şi suficient de puternică.

Conexiunea USB pentru alimentare şi transferuri de date se face prin intermediul unui conector cu design proprietar, care foloseşte sistem de fixare magnetică şi pini auriţi dispuşi la partea din spate a telefonului, astfel încât aceştia să nu fie sesizabili la atingere.

În locul difuzorului delimitat cu o perforaţie la partea de sus a ecranului este folosit un inductor piezoelectric, capabil să redea sunet direct prin sticla ecranului.

Singura problemă cu actualul design de carcasă este că nu pare să includă o cameră frontală pentru obţinerea de poze selfie. Este posibil ca aceasta să fie inclusă sub suprafaţa activă a ecranului, după ce tehnologiile necesare vor deveni disponibile.

Vivo nu a comunicat un calendar precis pentru modelul Apex 2019, singura certitudine fiind lansarea în cursul acestui an.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult