Vivo pregăteşte primul telefon cu încărcare „true wireless” de la distanţă prin unde radio

04.03.2019
Vivo pregăteşte primul telefon cu încărcare „true wireless” de la distanţă prin unde radio

Încărcarea wireless este acum implementată în majoritatea smartphone-urilor de top, însă acestea încă au nevoie să fie plasate pe un încărcător pentru a putea fi alimentate. Un nou parteneriat între producătorul chinez Vivo şi start-up-ul american Energous sugerează că foarte curând vom vedea pe piaţă smartphone-uri care se pot încărca cu adevărat „wireless”, indiferent dacă telefonul se află pe masă, în buzunar sau în mâna utilizatorului.

Energous a anunţat tehnologia sa de încărcare „true wireless” WattUp încă din 2017, sugerând că poate alimenta dispozitive pe o rază de 5 metri de la încărcătorul conectat la priză cu putere de până la 20 W. Multe smartphone-uri din prezent nici măcar nu au încărcare pe fir la 20 W, în timp ce singurul producător cu încărcare rapidă wireless Qi la această putere este Xiaomi Mi 9, lansat de curând.

Tehnologia WattUp este astfel prima versiune comercială a încărcării wireless fără contact fizic cu un alt dispozitiv şi poate fi licenţiată de partenerii interesaţi. Energous foloseşte frecvenţe radio pentru a încărca dispozitivele, iar componentele din interiorul telefonului nu sunt mari în dimensiuni, deci pot fi cu uşurinţă integrate.

CEO-ul Energous, Stephen R. Rizzone, a vorbit puţin despre parteneriatul cu Vivo, primul producător care va integra WattUp, tehologia de încărcare wireless „2.0”:

„Societatea se bazează din ce în ce mai mult pe smartphone-uri în fiecare zi, iar bateriile care se descarcă sunt o problemă constantă pentru utilizatori. Vivo ia în considerare WattUp pentru a oferi o soluţie care rezolvă problema „anxietăţii” referitoare la autonomie care există în ziua de azi, întrucât oferă multe beneficii faţă de tehnologia de primă generaţie, în timp ce oferă utilizatorilor mai mult timp de utilizare pentru dispozitivele lor.”

Având în vedere cât de repede reuşeşte Vivo să adopte noi tehnologii, anul trecut lansând telefonul cu primul senzor de amprentă în display, cu prima cameră motorizată şi chiar cu două display-uri, probabil că nu va dura foarte mult până când vom primi un prototip de smartphone cu încărcare wireless WattUp.

Cu un încărcător WattUp conectat la priză în fiecare cameră, telefoanele nu ar mai consuma energie decât atunci când pleci de acasă, acestea fiind tot timpul la 100%. Desigur, acest proces de încărcare constantă poate fi dăunător pentru acumulatori, deci probabil că vor trebui dezvoltate şi soluţii care să împiedice deterioararea accelerată a acestora.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult