Cum să scapi de „Error 53” de pe iPhone

19.02.2016
Cum să scapi de „Error 53” de pe iPhone

În ciuda faptului că Apple a răspuns la plângerile despre deja faimoasa problemă „Error 53” spunând că dispozitivele se comportă normal, întrucât este o formă în plus de securitate, compania a decis să „repare” dispozitivele celor afectaţi. Cea mai bună parte este că utilizatorii nu vor trebui să viziteze un service autorizat Apple pentru a putea pune smartphone-ul din nou în funcţiune, ci pot realiza întreaga operaţiune acasă, folosind doar un computer.

Rezolvarea constă în lansarea noului update software iOS 9.2.1, care elimină verificarea componentelor originale. Pentru a instala noul software este necesară instalarea pe un PC cu Windows sau pe un computer Mac cea mai recentă versiune de iTunes. După instalare, telefonul trebuie resetat în mod forţat apăsând pentru zece secunde butoanele Home şi Power concomitent, şi conectat la PC prin cablul Lightning. Ultimul pas este reinstalarea sistemului de operare folosind butonul „restore” din iTunes.

După câteva minute, instalarea va fi efectuată în mod normal, iar telefonul va fi din nou operaţional. Doar în cazul în care după urmărirea acestor paşi telefonul nu porneşte în mod normal, Apple sugerează o vizită către cel mai apropiat service autorizat.

Pentru cei care nu cunosc cauzele apariţiei mesajului „Error 53”, odată cu lansarea iOS 9.2, Apple a pornit o verificare a componentelor legate de senzorul Touch ID care oprea funcţionarea telefonului în cazul în care acesta sau cablul de conectare către el au fost înlocuite în serivce-uri neautorizate. Se pare că după instalarea noului iOS 9.2.1, Apple a renunţat la aceste restricţii, putând repara dispozitivele cu iOS în orice service care oferă astfel de servicii, fie că este sau nu autorizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult