Cum să upgradezi filmarea de pe Galaxy S8 şi Note8 la nivelul de calitate de pe Note9

02.10.2018
Cum să upgradezi filmarea de pe Galaxy S8 şi Note8 la nivelul de calitate de pe Note9

Samsung a actualizat în ultima perioadă modelele Galaxy S8 şi Galaxy Note8 cu funcţii noi pentru cameră, care au fost lansate prima dată pe Galaxy S9 şi Note9, însă utilizatorii au găsit acum metode prin care să deblocheze şi alte capabilităţi mai avansate, care să aducă cele două generaţii mai aproape. Metoda implică câţiva paşi mai complecşi pentru utilizatorii de rând, însă nu imposibil de realizat. Astfel, poate fi deblicată pe telefoanele de anul trecut filmarea în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă, ceva ce este acum posibil doar pe modelele lansate în 2018.

Pentru a debloca filmarea 4K/60FPS pe Galaxy S8 sau Galaxy Note8, este necesară mai întâi descărcarea unei aplicaţii în format .apk numită lgCamera. Odată instalată, aceasta oferă acces la posibilitatea de a edita modurile de filmare selectabile din meniu. Capabilitatea de filmare la framerate mai mare este disponibilă exclusiv în această aplicaţie, nu şi în aplicaţia de cameră de la Samsung.

Tutorial pentru deblocarea filmării 4K la 60 FPS pe Galaxy S8 şi Galaxy Note8

  1. Descarcă aplicaţia rubberbigpepper.lgCamer.apk folosind acest link.

  2. Instalează aplicaţia pe telefon (trebuie să fii de acord cu instalarea din surse necunoscute)

  3. Deschide aplicaţia şi mergi în meniul „settings”

  4. Accesează tab-ul „Edit Camera Script”

  5. Ia textul de mai jos şi adaugă-l în căsuţa de text cu copy/paste

preview-size=%pref_width%x%pref_height%

video-size=%video_width%x%video_height%

camera-mode=1

cam_mode=1

cam-mode=1

video-hfr=60

preview-fps-range=60000,60000

  1. Din setările aplicaţiei setează rezoluţia de filmare la 3.840 x 2.160 pixeli şi framerate-ul la 60

Această metodă este compatibilă exclusiv cu modelele Galaxy S8 şi Galaxy Note8 în versiunea „internaţională”, cu procesor Exynoss 8895. Nu va funcţiona pe telefonele din SUA sau China, care sunt echipate cu procesoare Snapdragon 835.

Motivul pentru care Samsung a ales să blocheze filmarea la 60 de cadre pe secundă în 4K este faptul că procesorul de la Qulcomm nu deţine această capabilitate, în timp ce procesorul Exynos a fost proiectat pentru astfel de cazuri de utilizare. Întrucât telefonul este disponibil în două variante, compania a ales să limiteze şi versiunea cu procesor Exynos, pentru a se asigura că există paritate între versiuni.

Întrucât acest „hack” nu implică decât instalarea unei aplicaţii, nu există prea multe pericole testarea lui. Aveţi însă grijă de unde descărcaţi fişierul .apk. Orice altă sursă decât cea din link-ul de mai sus ar putea fi periculoasă.

Astfel, Galaxy S8 şi Galaxy Note8 sunt cu încă un pas mai aproape de capabilităţile telefoanelor de generaţie nouă, singurele diferenţe majore între acestea fiind senzorii cu un an mai vechi şi lipsa difragmei variabile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult