Cum va arăta Always On Display pe iPhone 14 Pro. Este o abordare diferită de Android. VIDEO

01.08.2022
Cum va arăta Always On Display pe iPhone 14 Pro. Este o abordare diferită de Android. VIDEO

Anul 2022 este cel în care utilizatorii de iPhone vor primi una dintre funcțiile considerate deja foarte vechi pe telefoanele cu Android: Always on Display. Apple a integrat astfel de capabilități în trecut doar pe Apple Watch, iar acum, odată cu lansarea iOS 16, și modelele 14 Pro de iPhone vor putea păstra câteva elemente pe ecran, chiar și atunci când acesta este oprit. Desigur, în clasicul stil Apple, implementarea acestei funcționalități va fi puțin diferită față de ceea ce întâlnim pe Android.

iPhone 13 Pro și Pro Max nu vor primi noua funcție

Un nou clip video demonstrează cum va arăta această tehnologie pe următoarea generație de iPhone. Pentru acest exemplu este folosit un iPhone 13 Pro Max, care, cel mai probabil, nu va primi această funcție.

Cu toate că iPhone 13 Pro Max are toate componentele necesare pentru implementarea ei, inclusiv un ecran LTPO care permite scăderea dinamică a ratei de împrospătare, care asigură un consum redus de energie, este posibil însă ca acesta să nu fie de ajuns. Ecranul de anul trecut poate scădea doar până la 10 Hz, în timp ce pe 14 Pro este așteptată scăderea refresh rate-ului până la 1 Hz.

Se pare că Apple se inspiră de la Apple Watch și atunci când vorbim de funcționalitatea Always On Display. La fel ca pe ceasuri, atunci când ecranul intră în acest mod, acesta nu afișează doar ora exactă și/sau data, ci și fundalul ales pentru ecranul de blocare. Astfel, software-ul va schimba dinamic paleta de culori într-una mai „ștearsă”. Noile widget-uri, similare cu complicațiile de pe ceas vor rămâne de asemenea pe ecran. Este posibil însă ca doar fundalurile originale, produse de Apple și integrate în iOS 16 să ofere această capabilitate, care au acum o nouă „stare” care poate fi afișată: „sleep”.

Clipul este doar o simulare pentru capabilitățile iPhone 14 Pro

9to5mac a demonstrat felul în care modul Sleep funcționează într-un nou wallpaper cu pești clovn, iar AppleTrack de pe Twitter a simulat folosind un software de editare video cum ar arăta această funcție în realitate.

Având în vedere că este necesar un ecran LTPO, modelele de bază, iPhone 14 și 14 Max, care sunt așteptate tot cu ecrane la 60 Hz, cel mai probabil nu vor primi această funcție.

sursa: Apple Track, 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult