Dacă Samsung Galaxy Note 20 este prea scump, vestea bună e că ai multe alternative

14.08.2020
Dacă Samsung Galaxy Note 20 este prea scump, vestea bună e că ai multe alternative

Evenimentul Samsung Unpacked a fost sinonim cu un tur de forță al producătorului coreean. Rând pe rând, fiecare produs a demonstrat forța Samsung în piața de telefoane mobile și accesorii. La prima vedere, fiecare model anunțat are toate șansele de a deveni un succes în vânzări. Specificațiile sunt de top, design-ul este apreciat în toată lumea, însă prețul a devenit o problemă ce nu mai poate fi neglijată.

În 2017, publicul a fost ultragiat de prețul de $1000 impus de Apple pentru iPhone X. Era pragul considerat a fi mult prea sus pentru a putea fi atins. Ei bine, noile Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra ating și depășesc considerabil acest prag. Modelul Ultra pornește de la $1300 sau 6300 de lei, o sumă mult prea mare pentru mulți dintre fani, chiar și pentru cei loiali. Vestea bună este că ai multe alternative la dispoziție, unele dintre ele chiar de la Samsung. Dacă te afli printre cei care caută să-și înlocuiască vechiul telefon, acest articol este pentru tine.

Ținta principală a coreenilor este consumatorul care deține deja un telefon Samsung. Modele precum Samsung S9 sau Note 9 au fost lansate în 2018. Chiar dacă ciclul de înlocuire a unui telefon mobil a crescut în ultimii ani, o perioadă de 2 ani este considerată a fi oportună pentru un nou telefon mobil. Marea problemă este că Samsung S9 a avut un preț de lansare de $720, în timp ce Note 9 a apărut pe piață aproximativ jumătate de an mai târziu, la prețul de $1000.

Ai putea spune că și actualul Note 20 are același preț de $1000, însă coreenii au iscat controverse în momentul în care au decis să folosească plastic în construcția modelului. Această măsură este justificată de includerea conectivității 5G, considerată de mulți prea costisitoare în raport cu beneficiile pe care le oferă. Cu toate astea, se pare că fanii apreciază mai mult materialele de calitate.
Astfel, dacă ești în căutarea unui smartphone nou și ții să fie construit de Samsung, prima noastră recomandare este un Galaxy Note 10. Acesta are doar un an pe piață, însă cuprinde toate funcțiile pe care ți le dorești de la un smartphone modern. În primul rând este construit din materiale de calitate, are parte de un ecran mare, de 6.3”, cu tehnologie Dynamic AMOLED, un sistem de 3 camere performante, filmare 4K60p, 256 GB de stocare și un procesor capabil să facă față oricăror aplicații și jocuri. În plus, Galaxy Note 10 are acel stylus dorit de cei care doresc să ia rapid notițe pe telefonul lor. Partea cea mai bună? Prețul de aproximativ 4000 de lei.

Dacă îți dorești neapărat un stylus, însă prețul de 4000 de lei este mult prea mare, aruncă o privire peste Samsung Galaxy Note 10 Lite, un telefon cu ecran de 6.7 inch, 128 GB stocare, stylus și un sistem asemănător de 3 camere. Prețul actual este de aproximativ 2200 lei.

Dacă te poți lipsi de stylus, o variantă pe care merită să o iei în calcul este actualul Samsung Galaxy S20. Nici versiunea anterioară, Galaxy S10, nu este de neglijat, mai ales dacă smartphone-ul tău actual este un S7 sau un S8.

Avantajul sistemului de operare Android este că nu trebuie să rămâi în curtea Samsung. Huawei, LG, Xiaomi, Google, OnePlus, Sony, Motorola sunt alți producători care merită atenția ta, fiecare dintre ei având atât modele accesibile, cât și versiuni performante, care nu se feresc să îți ceară aproape $1000. Ce trebuie să reții este că indiferent de cât de mult ajung să coste noile modele de telefoane, vor exista întotdeauna opțiuni mult mai accesibile, dar cu performanțe asemănătoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult