Data de lansare a lui Huawei Mate 30 ar putea fi mai aproape decât ne aşteptam

12.08.2019
Data de lansare a lui Huawei Mate 30 ar putea fi mai aproape decât ne aşteptam

Huawei ne-a obişnuit în ultimii câţiva ani cu un program de lansare destul de strict, cu seria flaghsip P, care prezintă noi tehnologii de cameră în luna martie şi seria Mate în luna octombrie, care aduce întotdeauna o nouă generaţie de procesoare de top. Se pare că anul acesta, compania va încerca ceva diferit, zvonurile afirmând că noua gamă de dispozitive Mate 30 va fi dezvăluită în septembrie. Se pare că ultimele săptămâni din septembrie vor fi astfel foarte aglomerate, lansări de la Apple şi Samsung fiind de asemenea programate în aceeaşi perioadă.

Conform Hi-tech.mail, un site de tehnologie din Rusia, care citează preşedintele diviziei de software development Wang Chenglu din cadrul Huawei, seria Mate 30 va fi lansată pe data de 19 septembrie. Acest lucru înseamnă că modelul Mate 30 Lite ar putea fi lansat chiar mai devreme, aceste variante fiind disponibile tradiţional cu 1-2 săptămâni înaintea variantelor high-end.

De asemenea, Hi-tech spune că noul chipset care va debuta odată cu Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro va fi numit Kirin 990. Acesta nu va aduce la fel de multe îmbunătăţiri de performanţă precum generaţia precedentă, însă va reduce considerabil consumul de energie necesar pentru rularea la un nivel ridicat de performanţă. Astfel, Mate 30 Pro şi Mate 30 ar putea oferi şi mai multă autonomie decât dispozitivele din seriile Mate 20 şi P30, care deja puteau asigura aproape două zile de utilizare.

Alături de seria Mate 30 va debuta şi noul software EMUI 10, bazat pe versiunea Android 10 Q, însă există posibilitatea ca aceasta să nu ofere şi integrare cu serviciile Google. În continuare relaţia dintre Huawei şi companiile americane este foarte incertă, chiar dacă suntem la numai o săptămână distanţă de termenul limită pentru intrarea în vigoare a sancţiunilor impuse de guvernul lui Donald Trump.

Desigur, Huawei pregăteşte pentru 19 septembrie doar evenimentul de prezentare al dispozitivelor. Lansarea oficială urmează să aibă loc abia în luna octombrie, însă nu este tocmai clar în care regiuni. În cazul în care aceste dispozitive nu vor putea folosi Google Play Store şi nu vor fi livrate cu aplicaţiile Google din fabrică, debutul acestei serii ar putea avea loc în China, cu versiuni pentru pieţele din vest amânate până când situaţia legală dintre Huawei şi SUA va fi rezolvată.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult