Huawei nu se grăbeşte să aducă Mate X pe piaţă. Lansarea iminentă „nu este o prioritate” pentru companie

29.07.2019
Huawei nu se grăbeşte să aducă Mate X pe piaţă. Lansarea iminentă „nu este o prioritate” pentru companie

În ciuda faptului că telefonul pliabil Mate X a fost anunţat încă de la sfârşitul lunii februarie, Huawei nu pare să se grăbească să îl aducă pe piaţă prea repede. Iniţial programat pentru o lansare în perioada mai-iunie, modelul Mate X a fost amânat pentru a realiza noi teste de rezistenţă în utilizare normală, după ce modelul Galaxy Fold de la Samsung s-a confruntat cu probleme în preajma lansării programate pentru luna aprilie. Se pare însă că telefonul nu este încă gata pentru public şi este posibil să rateze „fereastra” de lansare din luna septembrie.

Directorul Huawei al diviziei de telefoane mobile, He Gang, a recunoscut că Huawei Mate X nu este încă pregătit pentru lansare, întrucât durează mai mult decât era plănuit să testeze şi să rezolve eventualele probleme pe care compania le identifică. Se pare că Huawei are teste riguroase stabilite pentru a asigura calitatea dispozitivelor sale mobile, iar dacă acestea nu sunt trecute, dispozitivele nu sunt lansate.

Probabil că nu există şansa ca Huawei Mate X să nu fie lansat niciodată pe piaţă, însă fotografiile recente cu dispozitivul au arătat un design uşor schimbat faţă de cel pe care l-am văzut iniţial la Mobile World Congress 2019. Compania va pune cu siguranţă preţ pe rezistenţa componentelor sale mobile, în special balamaua şi display-ul pliabil, care trebuie să fie rezistente în timp, dar şi utilizării obişnuite de zi cu zi.

Design-ul Mate X, deşi mai arătos, pare să fie mai greu de realizat pentru un dispozitiv care va fi folosit zilnic drept smartphone personal, dar şi tabletă atunci când ecranul este deschis complet. Ecranul este protejat de o peliculă din plastic, care va fi expusă tot timpul, deci cu siguranţă va aduna zgârieturi pe suprafaţa sa, în timp ce orice impact cu solul, oricât de mic, ar putea afecta atât display-ul, cât şi balamaua fragilă.

He Gang a declarat, referitor de lansarea Mate X următoarele:

„Am investit mult în Mate X. Modelul Samsung are deja o fereastră de lansare, dar asta nu este o prioritate pentru noi. Noi vom aduce produsul pe piaţă atunci când va fi pregătit. Noi livrăm produse de calitate înaltă, care oferă o experienţă de utilizare foarte bună şi care se ridică la aşteptările publicului pentru brandul Huawei.”

Huawei Mate X va fi livrat cu un singur ecran pliabil de 8” pe exterior şi va fi echipat cu un chipset Kirin 980, 8 GB memorie RAM, 512 GB stocare internă şi cu un modem 5G. Desigur, preţul este în complet altă ligă faţă de alte smartphone-uri de pe piaţă, Huawei anunţând telefonul la 2.300 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult