Decupajul din ecranul iPhone 14 Pro este aproape la fel de mare precum vechiul „notch”

05.08.2022
Decupajul din ecranul iPhone 14 Pro este aproape la fel de mare precum vechiul „notch”

Modelele iPhone 14 Pro și Pro Max de anul acesta vor introduce prima schimbare semnificativă de design în seria de smartphone-uri de la Apple din ultimii 5 ani. Notch-ul, care a debutat pe iPhone X în 2017, a apărut pe toate modelele de smartphone-uri high-end ale companiei de până acum, însă, se pare că acesta va fi înlocuit cu niște „punch hole-uri”. Spre diferență de alte companii, care încearcă să facă aceste decupaje cât mai discrete, Apple pare că nu va reda utilizatorilor prea mult ecran în plus față de soluția anterioară.

Noua soluție Apple pentru ecranul iPhone 14 Pro nu va elibera prea mult spațiu de pe ecran

Primele fotografii cu ceea ce pare a fi o folie de protecție din sticlă pentru ecran dezvăluie că decupajele din ecranele noilor modele iPhone vor fi semnificativ mai mari decât sugerau leak-urile anterioare. Practic, Apple nu a modificat hardware-ul care se află în spatele ecranului, care permite deblocarea prin intermediul Face ID, ci doar a modificat felul în care acestea sunt integrate în display.

Sigur, Utilizatorii vor primi câțiva pixeli în plus, în spațiul dintre senzorul TrueDepth și camera frontală, însă nu vor câștiga atât de mult spațiu încât să poți afișa prea multe în zona aceea a display-ului. În consecință, cu decupaje atât de mari, schimbarea pare să fie mai degrabă una estetică decât practică. Zvonurile recente sugerează și faptul că noile modele Pro ar avea o ramă neagră mai subțire în jurul ecranelor, cu diagonale puțin mai mari: 6.12, față de 6,06 și 6,69 față de 6,68”.

iPhone 14 Pro și 14 Pro Max vor fi singurele care vor beneficia de noul design. Modelele iPhone 14 și 14 Max, modelele de bază, vor folosi paneluri similare cu cele de anul trecut, de pe seria 13. De fapt, modelele 14 „standard” nici măcar nu vor primi un upgrade de procesor, fiind așteptat același A15 Bionic la interior, poate doar cu puțin mai multă memorie RAM integrată.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult