iPhone 14 ar putea păstra procesorul A15. Modelele Pro ar putea fi singurele actualizate la noul A16 Bionic

14.03.2022
iPhone 14 ar putea păstra procesorul A15. Modelele Pro ar putea fi singurele actualizate la noul A16 Bionic

Se pare că diferențele dintre modelele de bază din gama iPhone 14 și variantele Pro ar putea fi mai mari decât credeam inițial. Conform analistului taiwanez Ming-Chi Kuo, cunoscut pentru lansarea de informații despre produse Apple bazate pe surse de încredere în spațiul online, modelele mai ieftine nu vor beneficia de pe urma unui upgrade de procesor. Pentru prima dată, Apple va oferi o generație nouă de telefoane cu un procesor mai vechi, doar modelele Pro fiind actualizate la interior.

iPhone 14 și 14 Max ar putea fi livrate cu același procesor A15 Bionic din 2021

Kuo confirmă încă o dată faptul că Apple se pregătește de lansarea iPhone 14 cu 4 modele noi, dar fără o variantă mini. Acesta spune că noile modele vor fi numite iPhone 14 (cu ecran de 6,1”), iPhone 14 Max (6,7”), iPhone 14 Pro (6,1”) și iPhone 14 Pro Max (6,7”). Astfel, iPhone-urile din 2022 vor fi disponibile în doar două dimensiuni, cu diferențe la nivelul design-ului, dar și hardware-ului intern.

În timp ce modelele iPhone 14 și 14 Max, vor beneficia de sisteme cu două camere pe partea din spate, acestea vor păstra și vechiul „notch” de pe iPhone 13. iPhone 14 Pro și Pro Max vor fi însă echipate cu ecrane perforate. Dar cea mai mare diferență ar putea fi la nivelul performanței oferite. Nu este clar de ce ar alege Apple un procesor mai vechi, însă doar iPhone 14 Pro și Pro Max ar putea primi noul A16 Bionic, bazat pe o arhitectură de 4nm.

Singurul upgrade intern pe care modelele standard le vor primi ar fi la nivelul memoriei RAM. Acestea vor avea la fel de multă memorie precum modelele Pro: 6 GB. Totuși, și aici ar putea fi o mică diferență: variantele Pro ar putea fi echipate cu noul LPDDR5, în timp ce modelele standard primesc tot LPDDR4X. Deși se zvonește că iPhone 14 Pro va primi cameră principală de 48 megapixeli, noile zvonuri sugerează că va păstra un sistem cu trei camere de 12 megapixeli, la fel ca până acum.

Având în vedere că nu vor primi un design nou și ar putea păstra același procesor, modelele iPhone 14 de bază par a fi simple „refresh-uri” hardware, pe când iPhone 14 Pro și Pro Max sunt adevăratele modele noi pentru 2022. Chiar și cu un procesor „învechit”, modelele iPhone 14 ar putea fi unele dintre cele mai performante telefoane de pe piață la momentul lansării, procesorul A15 din prezent întrecând în continuare noul Snapdragon 8 Gen 1 în testele de performanță.

sursa: Twitter

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult