Defect de proiectare la telefoanele Pixel 7? Tot mai mulți utilizatori reclamă pierderea tastei Volum

13.02.2023
Defect de proiectare la telefoanele Pixel 7? Tot mai mulți utilizatori reclamă pierderea tastei Volum

Tot mai multe exemplare Pixel 7 și Pixel 7 Pro sunt reclamate pentru căderea neașteptată a tastei Volum din carcasa telefonului, problema manifestându-se în mod spontan, fără ca telefonul să fi fost lovit sau folosit într-un mod necorespunzător.

Punând sare pe rană, un astfel de incident a avut loc chiar în timp ce un exemplar Pixel 7 Pro era manevrat bun de Nick Sutrich, una dintre vedetele site-ului androidcentral.com.

Deși, nu oferă prea mare consolare, la ambele serii Galaxy S22 Ultra și Galaxy S23 Ultra tasta pentru volum poate fi extrasă din carcasa telefonului fară o dezasamblare prealabilă. Însă la aceste dispozitive ar fi nevoie de lama unui cutter și aplicarea unei forțe considerabilem fiind exclus ca butonul să cadă pur și simplu.

În cazul Pixel 7, problema adaugă la alte neajunsuri deja semnalate de utilizatorii care folosesc noul flaghship Google fără carcasă de protecție. Astfel, pe lângă zgârieturile urâte colectate pe ornamentul metalic al camerei foto, pe lista semnelor de uzură prematură putem trece și ieșirea/pierderea tastelor fizice.

Contactați pentru clarificări, reprezentanții Google confirmă investigarea problemei semnalate de utilizatori, însă deocamdată fără a prezenta și o soluție oficială. Între timp, utilizatorii Pixel 7 care nu vor să riște pierderea tastei care poate „părăsi” în orice moment carcasa telefonului sunt încurajați să folosească huse de protecție nedecupate în dreptul tastei pentru volum. Cert este că momentan compania nu oferă înlocuirea pe garanție a tastei Volum pierdute, cu atât mai puțin și o soluție care să prevină pierderea acesteia în viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult