Deși s-a vândut bine în campania de precomandă, iPhone 14 pare că nu mai este pe planul fanilor Apple

28.09.2022
Deși s-a vândut bine în campania de precomandă, iPhone 14 pare că nu mai este pe planul fanilor Apple

Urmând campaniei de precomandă cu rezultate promițătoare, cererea pentru iPhone 14 s-a prăbușit, forțând Apple să revizuiască comenzile trimise fabricanților din regiunea Asiei.

Dacă în anticiparea evenimentului de lansare spațiul online abunda de zvonuri privind inevitabila lipsă a stocurilor iPhone 14, determinată de incapacitatea partenerilor Apple de a procura suficiente provizii de componente pentru susținerea producție de telefoane la un nivel adecvat pentru acoperirea cererii uriașe anticipate de compania americană, s-ar părea că acum avem de-a face cu o răsturnare completă de situație. Urmând vânzărilor solide, generate în timpul campaniei de precomandă de fanii nerăbdători să pună mâna cât mai repede pe cel mai nou model iPhone, se pare că restul consumatorilor au fost puși pe gânduri de prețurile exorbitante și lipsa generală de inovație, comparat generației anterioare iPhone 13.

Potrivit informațiilor obținute de publicația Bloomberg, vânzările iPhone 14 nu sunt suficient de bune pentru a justifica păstrarea planurilor de creștere a producției în anticiparea sezonului cumpărăturilor de iarnă, Apple luând deja măsuri pentru ajustarea volumului comandat la partenerii OEM din regiunea Asiei.

Aparent, în timp ce posesorii de telefoane iPhone 12 și iPhone 13 consideră actualul dispozitiv suficient de bun pentru a sări peste încă o generație iPhone, pentru modelele 14 Pro și Pro Max ar exista suficientă cerere din partea cumpărătorilor care vor ”cel mai bun iPhone”. Cel mai adesea, clienți fideli ai pachetelor cu abonament ale companiilor de telefonie mobilă, aceștia privesc mai degrabă tariful plătibil lunar, ignorând prețul de listă al telefonului. Conturând o strategie care s-ar putea dovedi foarte profitabilă pentru Apple, seriile mai scumpe iPhone 14 Pro și 14 Pro Max sunt cam singurele care aduc inovații reale, cum ar fi un chipset mai rapid și capabilități foto sesizabil îmbunătățite. Astfel, noul model apare ca un iPhone 13 „refresh” iar modelul 14 Plus este doar puțin mai ieftin decât modelul 14 Pro. Între timp, iPhone 13 și iPhone 12 încep să apară cu prețuri reduse, deturnând și mai mulți dintre potențialii cumpărători iPhone 14.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult