Designul Xiaomi 12T Pro și al tabletei Redmi Pad, ilustrat cu randări neoficiale

02.09.2022
Designul Xiaomi 12T Pro și al tabletei Redmi Pad, ilustrat cu randări neoficiale

Xiaomi 12T Pro este așteptat cu o cameră foto de 200MP și chipsetul Snapdragon 8+ Gen1, țintind către un domeniu de preț foarte competitiv. Ilustrată alături de noul flagship, vedem și Redmi Pad, tableta încă neanunțată părând să preia liniile generale de design.

Așteptat în curând pentru lansare, Xiaomi 12T Pro pare că va fi o versiune rebrand a modelului Redmi K50 Ultra deja lansat pentru piața din China, livrată cu îmbunătățiri importante la partea de hardware și o versiune de firmware care include pachetul de servicii Google. Însă principala diferență este dată de tipul camerei foto, ediția adresată piețelor vestice primind un senzor de 200MP furnizat de Samsung.

Totuși, telefonul încadrat la categoria de flagship-uri accesibile a producătorului chinez probabil că nu va livra chiar nivelul de calitate a imaginii indicat de rezoluția foto, furnizorul Samsung fiind recunoscut pentru tactica diferențierii senzorilor foto după criteriul costuri vs numărul cât mai mare de pixeli. Cel mai probabil, senzorul selectat de Xiaomi se înscrie în cea de-a doua categorie.

În afara chipsetului Qualcomm de nouă generație, Xiaomi 12T Pro mai este așteptat cu un ecran OLED 6.67 inch, cu rezoluție 1220×2712 pixeli și rată de refresh la 144 Hz. Opțiunile de memorie vor fi de 8GB și 12GB RAM, cu 128, 256 sau 512 GB stocare internă. Telefonul va mai dispune de o cameră ultra-wide de 8MP, cameră frontală de 20MP și o cameră macro de 2MP. Acumulatorul cu o capacitate de 5000 mAh ar urma să beneficieze de încărcare rapidă la 120W, prin USB-C.

Cât despre tableta Redmi Pad, aflăm că sub ornamentul foto de mari dimensiuni s-ar ascunde doar un senzor de 8MP. Probabil că și restul specificațiilor vor fi net inferioare modelului smartphone lângă care apare ilustrată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult