Dezvăluirea Samsung Galaxy S6 confirmată pentru MWC 2015

21.01.2015
Dezvăluirea Samsung Galaxy S6 confirmată pentru MWC 2015

Erau deja prea multe zvonuri despre dezvăluirea noului Samsung Galaxy S6 la Mobile World Congress 2015 încât să nu existe un sâmbure de adevăr. Compania Coreană a dezvăluit că într-adevăr, noul smartphone va fi lansat în cadrul unui eveniment organizat pe 2 martie în Barcelona. Având în vedere că jurnaliştii din patria mamă a companiei au reuşit să scoată această informaţie de la reprezentanţii Samsung, probabil că nu vom mai primi noi detalii oficiale înainte de momentul debutului.

Acum că ştim sigur ce vom primi la Mobile World Congress, rămâne să vedem doar ce hardware va fi integrat în Galaxy S6. Cu siguranţă nu vom vedea o variantă cu procesor Snapdragon 810, întrucât compania a renunţat la acesta în favoarea cipului proprietar octa-core Exynos 7240. De asemenea, nu ştim exact care variantă a carcasei va fi utilizată în produsul finit. Există acum zvonuri despre trei variante diferite: una cu spate metalic, una cu spate de sticlă şi una cu ecran curbat pe două laturi.

Probabil că nici Samsung nu ştie exact care model va merge mai departe sau dezvoltă mai multe machete pentru a deruta publicul. Este posibil ca toate aceste variante interne să fie simple momeli pentru cei care scapă pe internet informaţii confidenţiale în mod intenţionat, iar versiunea adevărată să fie dezvoltată separat în secret. Oricare ar fi cazul, este clar că Galaxy S6 va împrumuta câteva linii de design de la modelele Galaxy Note şi Galaxy Alpha, Samsung promiţând utilizarea de materiale premium în smartphone-urile din 2015.

Aşteptarea abia acum începe. Mai sunt cinci săptămâni până la eveniment, iar confirmarea lansării va face acest timp să pară mai lung pentru fanii Samsung. Curios este faptul că LG a anunţat că nu va prezenta LG G4 la Mobile World Congress. Deşi motivul invocat a fost nevoia de a perfecţiona hardware-ul, este posibil ca problema să fie tot supraîncălzirea cipurilor Snapdragon 810 de la Qualcomm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult