Dimensiunile şi forma viitorului iPhone 6, dezvăluite în câteva schiţe de design şi fotografii

Dimensiunile şi forma viitorului iPhone 6, dezvăluite în câteva schiţe de design şi fotografii

La sfârşitul săptămânii trecute, publicaţia japoneză Nikkei a afirmat că ecranele viitoarelor telefoane iPhone 6 vor intra în producţie cel mai devreme în cursul acestei luni, ceea ce sugerează că terminalele Apple se apropie de producţia de masă. Câteva imagini şi schiţe publicate între timp ne permit să ne facem o idee despre ce am putea vedea în septembrie.

Conform unor schiţe intrate în posesia publicaţiei japoneze Mac Otakara, viitoarele modele iPhone 6 vor folosi un design modificat, acestea urmând să ofere margini rotunjite, o carcasă mai subţire şi o cameră foto care nu va mai fi încastrată complet în carcasă. Acest ultim detaliu este o noutate pentru gama iPhone, dar este deja cunoscut de la player-ele multimedia iPod Touch, sugerând fie o modificare a camerei foto, fie doar o simplă lipsă a spaţiului intern în urma îngustării carcasei.

Cotele din aceste schiţe ne spun că versiunea de 4,7” a telefonului iPhone va avea dimensiuni de 137 x 66 x 7 mm, fiind astfel mai îngust cu 0,6 milimetri decât actualul iPhone 5S, în timp ce modelul cu ecran mai mare va avea dimensiuni 157 x 77 x 6.7 mm. După cum se observă, schiţele afirmă că versiunea mai mare a terminalului iPhone 6 va avea un ecran cu o diagonală de 5,7”, nu 5,5” cum se vehicula până acum. În cazul în care aceste date sunt reale, telefonul-gigant Apple va fi semnificativ mai subţire decât telefoanele cu ecrane de 5,7” precum Galaxy Note 3.

Dintr-o altă sursă provin câteva imagini care afirmă că înfăţişează un prototip al terminalului iPhone 6 aflat pe bancul de probe al producătorului Foxconn. Aceste imagini confirmă unele detalii remarcate în schiţele de mai sus, cum ar fi marginile rotunjite şi protuberanţa camerei, dar rezoluţia lor este prea mică pentru a remarca detalii suplimentare.

Conform zvonurilor vehiculate în ultima perioadă de timp, iPhone 6 va fi oferit în două versiuni hardware: 4,7” şi 5,5”. Acestea ar trebui să fie anunţate undeva în septembrie, alte surse afirmând că modelul mai mic ar putea vedea lumina zilei mai devreme, în timp ce terminalul-gigant va întârzia puţin. Dacă imaginile şi schiţele de mai sus sunt doar falsuri, descriu prototipuri care poate că nu vor intra în producţie sau înfăţişează chiar viitorul iPhone 6, rămâne de văzut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News