După Apple, Google și Huawei, Samsung ar putea anunța conectivitate prin satelit pe telefoanele proprii

16.09.2022
După Apple, Google și Huawei, Samsung ar putea anunța conectivitate prin satelit pe telefoanele proprii

Deja, promisiunea conectivității prin satelit pe  smartphone-urile actuale pare tot mai mult un „truc convenabil” pe care producătorii de dispozitive să înghesuie să-l anunțe cu cât mai multă famfară. Până la urmă, dacă funcționează pe telefoanele Apple, Google și Huawei, de ce nu ar funcționa și cu telefoanele Samsung?

Rămași cumva în urma noului trend, sud-coreenii de la Samsung promit și ei vă vor livra conectivitate prin satelit pe telefoanele 5G deja lansate, însă nu mai devreme de luna noiembrie. Cel puțin în primă etapă, nou serviciu va fi disponibil doar pentru posesorii de telefoane Samsung din SUA și Canada.

Trecând peste avantajele promise mai mult sau mai puțin prin explicații reale, actuala versiune a tehnologiei este limitată la mesaje SMS, trimiterea unui singur mesaj durând până la 15 secunde, ținând cât mai lejer telefonul într-un spațiu cu cer senin și vizibilitate cât mai puțin obstrucționată. Experiența ar putea fi mult mai frustrantă dacă ai nevoie de urgent și e vreme urâtă, trimiterea unui singur mesaj durând câteva minute, presupunând că bateria telefonului nu este deja prea descărcată pentru a duce operațiunea la îndeplinire.

Cert este că posibilitatea conectării directe la un satelit aflat pe orbita Pământului, cu telefoane Samsung sau de la alți producători, fie și pentru trimiterea unui SMS către numerele de urgență, va deveni o funcție absolut normală, așteptată de la orice smartphone cu Android sau iOS. Rămâne doar ca utilizatorii să fie informați corespunzător despre noua opțiune de folosit în caz de urgență, în speranța că extensia adusă funcției de apelare a numerelor de urgență va salva cât mai multe vieți pe termen lung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult