DxOMark: Google Pixel 4 NU are cea mai bună cameră de pe piaţă, conform testelor

22.10.2019
DxOMark: Google Pixel 4 NU are cea mai bună cameră de pe piaţă, conform testelor

Nu a durat mult după lansarea de săptămâna trecută a seriei Pixel 4 pentru a afla verdictul „ştiinţific” al celor de la DxOMark în legătură cu camerele celor două noi flagship-uri de la Google. Aproape în fiecare an, dispozitivele Pixel au intrat direct pe primul loc în clasamentul DxO, însă de această dată, concurenţa pare să fi luat un avans major, iar lipsa unor funcţii face ca Pixel să fie doar o cameră foto bună, nu una pe care să o poţi recomanda pentru toate situaţiile.

Se pare că Google a făcut o treabă foarte bună cu camerele pe care le-au avut la dispoziţie din punct de vedere hardware, procesarea software fiind la un nivel înalt şi oferind calitate mai bună decât ce oferă alte companii pe hardware similar. Totuşi, software-ul nu poate face minuni. Pixel 4 oferă unele dintre cele mai bune culori şi calculează expunerea foarte bine pe modul automat, în timp ce detaliile sunt foarte bine păstrate pentru elementele apropiate. Totuşi, zgomotul de imagine nu este complet eliminat, iar efectul bokeh de pe modul portret nu mai este atât de bun în comparaţie cu cel al dispozitivelor concurente.

De altfel, compania a îmbunătăţit şi modul de captură video, însă doar parţial. Acesta este încă limitat la 4K30, însă modul implicit filmează la rezoluţie Full HD. Se pare că stabilizarea este în continuare bună, iar focalizarea rapidă şi corectă, în timp ce calitatea imaginii este bună în majoritatea situaţiilor. Totuşi, detaliile nu sunt păstrate foarte bine în lumină slabă.

Per total, camera de pe Pixel 4 este foarte bună, însă nu este cea mai bună de pe piaţă, conform testelor DxO. Lipsa unei camere ultra-wide face telefonul mai puţin versatil, iar camera cu zoom 2x este doar „OK”, alte dispozitive alegând zoom 3x sau 5x optic. Când tragi linie însă, scorul primit de Pixel 4 XL este mai mic decât cel al modelelor Huawei P30 Pro şi Mate 30 Pro, Samsung Galaxy S10+, S10+ 5G şi Note10+ 5G, OnePlus 7 Pro şi chiar Honor 20 Pro.

Cun scor agregat total de 112 puncte (117 foto/101 video), Pixel 4 egalează modelul Mate 20 Pro de anul trecut de la Huawei şi depăşeşte P20 Pro. Cel mai probabil, cei care vor alege un model Pixel anul acesta nu vor fi dezamăgiţi de performanţa oferită, însă vor trebui să se întrebe dacă o cameră ultra-wide li se pare mai utilă decât un zoom 2x înainte să facă achiziţia. Majoritatea producătorilor, printre care Samsung şi Apple, au pus pe modelele cele mai ieftine cameră ultra-wide în locul unui zoom optic, iar pentru filmare au ales 4K la 60 cadre pe secundă. Google spune însă că acest tip de filmare ocupă prea mult spaţiu şi că majoritatea utilizatorilor oricum filmează în 1080p.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult