Google anunţă care sunt ţările unde va funcţiona tehnologia Motion Sense, nou adăugată pe telefoanele Pixel 4

27.09.2019
Google anunţă care sunt ţările unde va funcţiona tehnologia Motion Sense, nou adăugată pe telefoanele Pixel 4

Google va dezvălui seria de telefoane Pixel 4 în data de 15 octombrie, însă evenimentul se anunţă a fi unul mai degrabă formal, majoritatea detaliilor despre noul serie Pixel apărând în spaţiul public cu mult timp înainte.

Fără îndoială, piesa de rezistenţă va fi noua tehnologie pentru recunoaştere facială şi sistemul de control prin gesturi, folosit pentru aplicarea de comenzi rapide fără ajutorul interfeţei touch.

Ascunsă în spatele unei benzi negre lăsată deasupra ecranului, o reţea de senzori bazaţi pe tehnologie radar permite urmărirea precisă a mişcărilor mâinii, deosebind mai multe tipuri de gesturi folosite pentru acţiuni cum ar fi schimbarea melodiilor, oprirea alertei ceas deşteptător, respingerea apelurilor sau  comutarea în modul silenţios. Potrivit unui clip de prezentare furnizat chiar de Google, comenzile gesticulate în faţa ecranului sunt reflectate grafic folosind animaţii de forma unor pulsaţii sau valuri. Încă de la lansare, tehnologia Motion Sense va fi suportată la folosirea aplicaţiilor din pachetul standard de servicii Google (ex. YouTube), urmând ca lista de aplicaţii compatibile să crească odată cu trecerea timpului.

Din păcate, funcţionalitatea Motion Sense nu va fi disponibilă în toate ţările unde sunt comercializate telefoanele Pixel 4, fiind necesare autorizaţii speciale pentru activarea senzorilor bazaţi pe tehnologie radar, mai dificil de obţinut în anumite regiuni ale lumii.

Aparent, telefoanele Pixel 4 vor avea activată funcţia Motion Sense în doar 38 de ţări, complicaţii de ordin legal împiedicând livrarea acestei inovaţii la nivel global. Printre acestea se regăsesc şi majoritatea ţărilor europene, inclusiv România. Lista aplicaţiilor compatibile Motion Sense cuprinde Amazon Music, Deezer, Google Play Music, iHeartRadio, Pandora, Spotify, Spotify Stations, YouTube Music şi YouTube.

În schimb, sistemul pentru recunoaştere facială bazat pe tehnologie infraroşu nu intră sub incidenţa acestor restricţii, urmând să fie disponibil la nivel global. Dacă este setată pentru deblocarea ecranului, funcţia de recunoaştere facială porneşte imediat ce luăm telefonul în mână, în mod ideal activând ecranul de îndată ce privim direct către acesta. Aparent, tehnologia este suficient de sigură şi pentru folosirea ca metodă de autorizare a tranzacţiilor, în aplicaţii compatibile cu noul API pentru autentificare biometrică inclus cu sistemul de operare Android 10.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult