DxOMark: ZenFone 5 are cameră mai bună decât Galaxy S7, iPhone 7, HTC U11 şi Google Pixel

18.05.2018
DxOMark: ZenFone 5 are cameră mai bună decât Galaxy S7, iPhone 7, HTC U11 şi Google Pixel

Smartphone-urile ASUS nu au fost până acum campioane la capitolul captură foto, acestea oferind funcţii de bază şi performanţă de medie. Se pare însă că noul ZenFone 5 se ridică cu mult peste predecesorii săi şi chiar peste alte dispozitive din gama mid-range premium, poziţionându-se în topul DxOMark deasupra unor modele precum iPhone 7, Xperia XZ Premium, LG V30, Galaxy S7 şi Google Pixel 1.

Desigur, smartphone-urile amintite mai sus sunt modele lansate în ultmii doi ani, însă fiecare în parte a fost pe primele locuri în acest top în momentul lansării. Mai mult, HTC U11 a fost chiar pe primul loc anul trecut pentru o perioadă scurtă, iar Google Pixel în continuare oferă o performanţă foarte bună. Primul model care se află imediat deasupra lui ZenFone 5 este iPhone 8, un smartphone cu un preţ aproape dublu.

Se pare că performanţa foto este cea care ridică acest telefon atât de sus, fiind echipat cu un sistem dual-camera. Senzorul principal este un model SONY IMX 363, destul de popular printre modelele flagship din ultimii ani, echipat cu un obiectiv f/1.8. Senzorul secundar, folosit pentru realizarea de fotografii şi filmări ultra-wide vine cu un senzor de 8 megapixeli şi obiectiv f/2.0. Acesta din urmă este folosit şi pentru efectul de bokeh în „portrait mode”.

La capitolul filmare, ZenFone 5 pare însă să dezamăgească, imaginile pierzând din detalii, în special în lumină slabă. De asemenea, focalizarea este inconsistentă, mai ales când camera este mişcată în timpul filmărilor.

Cu toate acestea, ZenFone 5 este singurul smartphone mid-range premium din topul DxOMark poziţionat atât de sus (locul 11). Următorul model mid-range din top este abia Vivo X20 Plus, care are un scor agregat identic (90 de puncte) însă este poziţionat cu trei trepte mai jos sub HTC U11. Vestea proastă este că ZenFone 5Z, modelul premium al companiei, nu va putea urca mai sus în acest top, întrucât sistemul de camere este identic între cele două modele.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult