Emergency SOS de pe iPhone 14 a mai salvat un cuplu implicat într-un accident

15.12.2022
Emergency SOS de pe iPhone 14 a mai salvat un cuplu implicat într-un accident

Așa cum s-a întâmplat și după integrarea de funcții de siguranță pe Apple Watch, noile capabilități Emergency SOS de pe iPhone încep să salveze din ce în ce mai multe vieți. Alte două persoane au fost salvate după ce au căzut cu mașina într-o râpă, de unde au putut cere ajutor din partea autorităților doar folosind noua funcție de mesaj prin satelit, care a oferit autorităților informațiile necesare pentru a-i salva.

iPhone 14, lăudat din nou pentru salvarea vieților utilizatorilor

Un cuplu, soț și soție, au fost salvați din Pădurea Națională Angeles din SUA, după ce mașina pe care o conduceau a căzut într-o râpă adâncă de 100 de metri. Aceștia au contactat autoritățile folosind capabilitatea Emergency SOS, care integrează un soi de chestionar pe care îl livrează apoi către autorități, alături de coordonatele GPS ale dispozitivului. Cei doi au suferit răni care nu le-au pus viața în pericol, dar autoritățile au putut interveni cu un elicopter pentru a-i salva din această situație.

Acesta este cel de-al doilea caz confirmat în care funcția Emergency SOS salvează vieți după lansarea iPhone 14 din luna septembrie. Un alt bărbat a fost salvat dintr-o situație de urgență în Alaska, luna trecută, după ce a folosit capabilitățile de mesaj prin satelit.

Funcționalitatea Emergency SOS este momentan gratuită, însă felul în care Apple a prezentat serviciul sugerează că la un moment dat va cere bani pentru acces la aceste capabilități. Pentru a comunicat eficient cu serviciile de asistență, Apple a stabilit un centru care preia toate aceste mesaje și care le trimite mai departe către autoritățile locale.

Zilele acestea, Emergency SOS a fost pornit și în câteva dintre țările din Europa, urmând probabil ca serviciile să fie extinse semnificativ în următoarele câteva luni. În România, aceste servicii nu sunt încă active.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult