Essential Phone a primit actualizare de securitate a doua zi după Pixel 2

07.02.2018
Essential Phone a primit actualizare de securitate a doua zi după Pixel 2

Essential, asemeni HMD Global, a ieşit anul trecut în faţă cu o promisiune foarte simplă: va oferi funcţionalitatea Android fără modificări şi actualizări rapide. În timp ce HMD s-a mişcat foarte repede cu actualizările, Essential a mai întârziat puţin, în ciuda faptului că oferă momentan un singur dispozitiv. Cu toate acestea, în ultima perioadă, compania lui Andy Rubin a câştigat teren, lansând deja actualizarea de securitate pentru luna februarie la numai o zi după ce aceasta a ajuns pe dispozitivele Pixel.

Modelul PH-1 de la Essential nu s-a bucurat de succesul pe care compania Essential îl aştepta. Acesta a debutat cu vânzări modeste, fiind nevoie de o reducere de preţ considerabilă pentru a încuraja utilizatorii să dea o şansă acestui nou brand. Ce nu ştiu mulţi însă este că Andy Rubin, cel care a fondat compania Essential, este şi unul dintre „părinţii” platformei Android, lucru care sugerează că telefoanele sale ar trebui să se ridice, cel puţin la nivel de software, la nivelul dispozitivelor Nexus sau Pixel.

Din păcate, hardware-ul a fost problema cea mai mare a lui Essential Phone. Camerele foto nu sunt la nivelul altor modele de top de pe piaţă, mai ales nu în categoria de preţ „premium”, în timp ce display-ul edge-to-edge este imposibil de înlocuit în cazul unui accident. Totodată, spatele este realizat din material ceramic, care se poate sparge în cazul unui impact cu solul, iar accesorii pentru protecţia telefonului sunt greu de găsit, întrucât acesta nu este un model foarte popular.

Faptul că Essential surprinde utilizatorii cu actualizări rapide ar putea asigura fidelizarea clienţilor existenţi, care ar putea recomanda produsele sale în viitor. Un eventual Essential Phone 2 cu hardware mai bine închegat şi software întotdeauna la zi, ar fi o propunere foarte atractivă pentru cei care îşi doresc experienţa Android „curată”, fără să plătească taxa „super premium” pentru un dispozitiv Pixel.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult