Există acum un iPhone „dual port”, compatibil atât cu Lightning, cât și cu USB-C. VIDEO

13.02.2023

În ultimii câțiva ani, inginerii de apartament care modifică dispozitive electronice pentru a face lucruri noi a crescut foarte mult, însă o anume categorie pare să ia amploare: modificarea iPhone-urilor. Am văzut multiple variante de iPhone „custom” cu mufă jack readăugată, cu mufă USB-C sau chiar cu alt design complet nou. Un YouTuber din Coreea de Sud a făcut însă ceva ce nu pare că a cerut nimeni: iPhone-ul „dual port”, care poate fi încărcat atât cu USB-C, cât și cu Lightning.

În locul unui jack de căști, un YouTuber a adăugat pe iPhone un port USB-C, pe lângă cel Lighting

Deși majoritatea utilizatorilor de iPhone s-ar mulțumi și cu un singur port, atât timp cât acela este de tip USB-C, lucru care pare acum să fie inevitabil, întrucât legislația UE va obliga Apple să renunțe la Lightning, un „inginer de apartament” din Coreea a creat iPhone-ul cu două mufe. Lângă cea Lightning standard, acesta a realizat modificări interne și externe pentru a adăuga un al doilea port, USB-C, complet funcțional.

Practic, nu mai contează dacă ai la îndemână un cablu de iPhone sau unul de la un laptop sau alte dispozitive din casă. Poți să încarci telefonul cu oricare dintre acestea, iar inclusiv conexiunea de date funcționează fără probleme pe ambele.

Desigur nu este tocmai ușor să faci ceva de acest gen. Sunt necesare decuparea carcasei de aluminiu, dar și a componentelor interne care se regăsesc în acea zonă. În cazul de față, montura difuzorului principal a fost tăiată în jumătate pentru a face loc.

Soluția nu este una perfectă, însă nici nu este realizată special pentru a fi adoptată de publicul larg. Este încă o demonstrație că multe lucruri sunt posibile în domeniul tehnologiei, iar Apple doar refuză să ofere aceste capabilități utilizatorilor. Comentatorii de la acest clip au observat însă unul dintre puținele avantaje ale iPhone-ului „dual port”: poți acum încărca și asculta la căști simultan… atât timp cât ai adaptoarele potrivite.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult