Fără tab-ul Bixby pe ecranul principal al telefoanelor Galaxy S21

15.12.2020
Fără tab-ul Bixby pe ecranul principal al telefoanelor Galaxy S21
foto: androidcentral.com

Samsung ar putea permite utilizatorilor să înlocuiască tab-ul Bixby de pe homescreen-ul Galaxy S21 cu Google Discover.

Ideea este de a oferi utilizatorilor libertatea alegerii sursei preferate de știri, selectând între Samsung Daily și Google Discover. Zvonul pare să fie confirmat și de apariția tab-ului Discover pe ecranul unui telefon Galaxy S21 surprins într-un clip video-spion.

Probabil că alternativa Bixby va putea fi bifată și pe alte modele smartphone, după ce Samsung va livra actualizarea One UI 3.1 pentru restul dispozitivelor compatibile.

Retragerea serviciului Bixby de homescreen pare să fie doar cea mai recentă etapă dintr-un plan mai amplu, început prin eliminarea tastei dedicate de pe carcasa telefoanelor Galaxy Note 10. Costisitor de întreținut și nu la fel de bun ca alternativa Google, Bixby probabil că scădea tot mai mult în importanță în perioada următoare.

bixby galaxy s21
foto: youtube.com

Între timp, relațiile dintre Samsung și Google s-au îmbunătățit considerabil, disputele pe tema software-ului proprietar inclus de Samsung pe telefoanele cu sistem Android părând de domeniul trecutului. Potrivit ultimelor zvonuri, Samsung și Google ar fi ajuns la o înțelegere pentru promovarea serviciilor Assistant și PlayStore înaintea alternativelor Bixby și Galaxy Store.

Pentru confirmarea noii „prietenii” între Samsung și Google avem de așteptat mai puțin de o lună, lansarea Galaxy S21 fiind pregătită pentru 14 ianuarie, respectiv 29 ianuarie pentru debutul oficial în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult