Flip.ro vs Klap.ro: 3 smartphone-uri populare recondiționate oferite de cele două servicii, comparate

26.10.2022
Flip.ro vs Klap.ro: 3 smartphone-uri populare recondiționate oferite de cele două servicii, comparate

Servicii precum Flip.ro și Klap.ro, care recondiționează dispozitive electronice și apoi le vând din nou, cu garanție, sunt binevenite. Aceste afaceri ajută la combaterea problemelor de mediu și le permit oamenilor să economisească bani.

Potrivit statisticilor furnizate de International Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE), până la 5,3 miliarde de telefoane mobile vor ajunge la gunoi doar în acest an, agravând problema uriașă pe care o reprezintă deșeurile electronice.

Am comparat trei modele populare de smartphone-uri – iPhone SE (2020), Samsung Galaxy S21 5G și Xiaomi Mi 11 Lite 5G – disponibile pe cele două platforme, pentru a vedea prețurile cerute, starea produselor și serviciile post-vânzare oferite.

În primul rând, observăm că cele două platforme oferă extra-beneficii similare: garanție de 12 luni, livrare gratuită în 1-2 zile lucrătoare, posibilitatea deschiderii coletului la livrare, retur gratuit în 30 de zile și plata în rate. Mai mult, ambele firme oferă dispozitive cu un nivel de sănătate al bateriei mai mare de 85%.

Fiecare serviciu folosește mai multe grade de recondiționare, care arată starea telefonului. La Flip.ro avem: ca nou (cel mai ridicat nivel), excelent, foarte bun și bun (cel mai slab grad). Klap.ro are următorul sistem: A+ (cea mai bună calitate), A, B și C (cel mai slab grad).

Echivalate, gradele arată astfel: ca nou (Flip.ro) egal cu A+ (Klap.ro), excelent – A, foarte bun – B și bun – C.

iPhone SE 2 (2020) Black, 64 GB

Oferta Flip.ro:
Preț: 1.399 de lei
Stare telefon: ca nou (Descrierea firmei: Funcționează ca un telefon nou si arată aproape perfect. Telefonul poate prezenta mici urme de folosire fine pe ecran ori carcasă, insesizabile cu ochiul liber.)

Oferta Klap.ro:
Preț: 1.359 de lei
Stare telefon: A+ (Descrierea firmei: Noi spunem că este un telefon excepțional, de nota 10, care arată ca unul nou, fără urme vizibile de utilizare.)

Oferta aparent mai bună*: Klap.ro (preț puțin mai mic, stare mai bună a telefonului)

Galaxy S21 5G, Gray, 128 GB

Oferta Flip.ro:
Preț: 2.299 lei
Stare telefon: Excelent (Descrierea firmei: Funcționează ca un telefon nou. Telefonul poate prezenta câteva zgârieturi fine pe ecran ori carcasă, insesizabile cu ecranul aprins.)

Oferta Klap.ro:
Preț: 2.149 de lei
Stare telefon: A (Descrierea firmei: Gradul A îl atribuim unui telefon recondiționat în stare foarte bună, însă la care este posibil să observi câteva mici zgârieturi neglijabile pe ecran sau pe carcasă.)

Oferta mai bună*: Klap.ro (preț mai mic)

Citește și: Lista cu telefoanele Samsung care primesc Android 13 și One UI 5 în perioada imediat următoare

Xiaomi Mi 11 Lite 5G Black, 128GB

Oferta Flip.ro:
Preț: 929 lei
Stare telefon: Foarte bun (Descrierea firmei: Funcționează ca un telefon nou. Ecranul poate prezenta zgârieturi superficiale, iar dacă îi aplici o folie de protecție arată „ca nou”. Carcasa poate prezenta zgârieturi puțin vizibile, puncte sau decolorări.)

Oferta Klap.ro:
Preț: 1.199 lei
Stare telefon: A (Descrierea firmei: Gradul A îl atribuim unui telefon recondiționat în stare foarte bună, însă la care este posibil să observi câteva mici zgârieturi neglijabile pe ecran sau pe carcasă.)

Oferta mai bună*: Flip.ro (preț semnificativ mai mic, deși gradul de recondiționare este mai slab)

*Nu putem spune cu exactitate care ofertă este categoric mai bună deoarece nu am avut acces la dispozitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult