FOTO: imagini detaliate cu pliabilele Motorola Razr 40 și Razr 40 Ultra

14.05.2023
FOTO: imagini detaliate cu pliabilele Motorola Razr 40 și Razr 40 Ultra

Motorola se pregătește de lansarea celor două noi modele de telefoane cu ecran pliabil, care, aparent vor fi numite Razr 40, renunțând la convenția de denumire de anul trecut, care adăuga anul la final. Odată cu vestea că seria va fi numită Razr 40 vin și imagini care par a fi reale cu ambele telefoane. Unul va fi un model de bază, Razr 40, echipat cu un ecran exterior foarte mic, care ar trebui să intre pe piață la un preț redus, în timp ce cel de-al doilea este modelul flagship, Razr 40 Ultra, cu cel mai mare ecran exterior de pe un telefon pe format Flip.

Razr 40 va fi un pliabil „de buget”

În imagini putem vedea modelul Razr 40 pentru prima dată (datorită unui leak de pe MySmartPrice), iar design-ul său exterior nu este foarte diferit față de ceea ce oferă deja Samsung pe modelul Galaxy Z Flip4. Avem două camere și un display de dimensiuni foarte mici la exterior, cu un ecran pliabil înalt la interior. Cele două culori care apar în aceste imagini sunt un gri și un bej sub formă de culori mai neutre și două culori mai speciale: mov și verde. Modelul Razr 40 ar putea avea un capac din material de piele vegană, cu textură, în locul sticlei.

Nu este clar la ce preț ar intra acest telefon în oferta magazinelor, însă ar trebui să fie semnificativ mai ieftin decât modelul superior, Razr 40 Ultra. De altfel, configurația internă ar putea fi diferită, iar acum, față de alți ani, există și concurență în piață, nu doar din partea Samsung, ci și din partea Huawei și Oppo, cu modelele P50 Pocket și Find N2 Flip, care au prețuri competitive.

Modelul Ultra, echipat cu hardware de top

Edge 40 Ultra pare să fie un adevărat flagship din aceste imagini, fiind primul telefon pliabil pe acest format care extinde ecranul exterior pe întreaga suprafață a capacului, inclusiv în jurul camerelor. Astfel, ai o experiență de vizionare imersivă chiar și atunci când ecranul pliabil principal este închis. Rămâne de văzut ce funcționalitate va oferi Motorola pentru acesta, întrucât modelele anterioare se rezumau doar la câteva aplicații și widget-uri.

Și Razr 40 Ultra pare că are un capac din piele vegană în partea de jos, care cu siguranță va fi plăcut la atingere. Configurația acestui model se zvonește că va consta într-un Snapdragon 8+ Gen 1 cu 8 sau 12 GB RAM și până la 512 GB stocare, iar ecranele vor oferi rezoluței Full HD la interior și 1.056 x 1.066 la exterior, adică pe format aproape pătrat. Ecranul interior ar fi și la refresh rate înalt de 120 sau 144 Hz. Bateria ar fi însă destul de mică, la 3.640 mAh, cu încărcare rapidă la 33W.

Camerele exterioare ar putea folosi un senzor Sony IMX563 pentru camera principală (12 megapixeli) și un ultra wide de 13 megapixeli cu senzor SK Hynix Hi1336. Camera frontală ar putea apela la un senzor OmniVision OV32B40. Toate acestea adunate ar rezulta într-un telefon pliabil foarte scump.

Rămâne de văzut cât vor costa cele două modele Razr 40 și 40 Ultra la începutul lunii iunie. Se zvonește că lansarea va avea loc chiar pe 1 iunie la Madrid.

sursa: MySmartPrice, evleaks (via GSM Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult