Galaxy A20e și alte telefoane ieftine Samsung primesc Android 10

13.04.2020
Galaxy A20e și alte telefoane ieftine Samsung primesc Android 10

Samsung Galaxy A10, A20e și Galaxy J6 sunt trei dintre cele mai populare smartphone-uri Samsung la nivel mondial. Din acest motiv, producătorul sud coreean pare să le dedice o atenție aparte atunci când vine vorba despre actualizări software. După ce a adus cele mai puternice modele din oferta sa și doar câteva modele mid-range la Android 10 cu One UI 2.0, a venit vremea ca aceste trei dispozitive să facă trecerea la cel mai recent software al companiei.

Galaxy A20e este cel mai bine vândut smartphone Samsung din 2019, fiind urmat în vânzări numai de modelul Galaxy A10, cel mai ieftin telefon nou al companiei. Astfel, vestea că aceste două modele vor primi Android 10 în următoarele câteva zile este o veste foarte bună pentru o mare parte dintre utilizatorii de Samsung. În general, compania obișnuia în trecut să „abandoneze” modelele mai vechi și să le mute la sfârșitul „cozii” atunci când venea vorba despre prioritatea în lansare. Acum, Galaxy A20e și Galaxy A10 sunt chiar mai importante decât alte dispozitive din gama Galaxy A.

Când vine vorba despre Galaxy J6, acesta este cu adevărat un model neobișnuit pentru o astfel de lansare. J6 a reușit să rămână în topurile vânzărilor și anul trecut, în ciuda faptului că împlinește aproape doi ani de la lansarea sa inițială din 2018. Acesta a fost livrat cu Android 8 Oreo din fabrică și face acum trecerea la Android 10. Samsung dovedește astfel că poate să ofere suport software timp de doi ani chiar și pe modele mai ieftine, într-o manieră similară cu dispozitivele sale din gama high-end.

Update-ul pentru Galaxy A20e este deja disponibil sub formă de pachet over-the-air (OTA) și a fost depistat prima dată pe terminalele vândute în Slovacia. În cazul Galaxy A10, primii care au primit actualizarea sunt utilizatorii din India. În cele din urmă, Galaxy J6 a primit Android 10 mai întâi în Polonia.

Toate aceste modele de dispozitive vor începe să primească actualizarea la nivel mondial în următoarea perioadă. Ca de obicei, actualizările pentru One UI 2.0 pe Galaxy A20e, A10 și J6 vor fi lansate în valuri pentru a nu aglomera serverele, deci dacă nu primiți actualizarea imediat ce este lansată inițial, va trebui să așteptați câteva zile.

(via PhoneArena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult