Samsung pregătește Galaxy A42 5G, cu acumulator de 5000mAh și chipset Snapdragon 690

05.08.2020
Samsung pregătește Galaxy A42 5G, cu acumulator de 5000mAh și chipset Snapdragon 690

Încadrat la gama mid-range, Galaxy A42 va fi oferit în variantă 5G acolo unde infrastructura de comunicații 5G există deja, Samsung rezervând și o versiune 4G pentru piețele emergente unde costul de achiziție este mai important.

Dincolo de mențiunea 5G atașată numelui de produs, cele două variante Galaxy A42 vor avea specificații și design exterior diferit. Astfel, modelul 5G se alege cu chipset-ul Snapdragon 690 și acumulator de 5000 mAh. În schimb, modelul 4G folosește chipsetul Snapdragon 765G și ar putea o construcție ceva mai suplă, posibilă prin folosirea unui acumulator de capacitate mai mică. Din punct de vedere al autonomiei nu ar trebui să fie diferențe, Samsung compensând doar pentru consumul de energie crescut al modemului 5G.

Samsung Galaxy A42 5G

Revenind la varianta 5G, aceasta folosește un chipset cu proces de fabricație pe 8nm și suportă rețele 5G în banda mmWave (cea mai rapidă). Apărut și în catalogul Geekbench, smartphone-ul obține un scor de 1799 puncte în testul multi-core și 615 puncte în cel single-core.

Lista dotărilor este completată cu 4GB memorie RAM LPDDR4, ecran cu rată de refresh la 120Hz, tehnologie Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.1.

Apărut și în catalogul autorității sud-coreene responsabilă cu certificarea echipamentelor de comunicații wireless, reprezentantul ofertei mid-range de telefoane Samsung cu 5G este așteptat să aibă debutul oficial la începutul anului viitor. Potrivit estimărilor, Samsung va păstra versiunea Android 10 și cantitatea de 128GB memorie internă în echiparea de bază. Galaxy A42 5G va fi disponibil în variante de culoare gri, negru și alb, putând fi comandat din majoritatea regiunilor unde există acoperire 5G.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult