Galaxy A73 apare în imagini neoficiale cu un design familiar

03.12.2021
Galaxy A73 apare în imagini neoficiale cu un design familiar

Galaxy A73 ar putea fi primul model Galaxy A livrat cu o cameră foto de 108MP, aproape dublând rezoluția oferită pe Galaxy A72.

Potrivit zvonurilor, cel puțin patru modele Galaxy A pregătite pentru anul 2022 vor fi livrate în carcase prevăzute cu certificate IP64, oferind protecție la praf și stropirea puternică cu jeturi de apă. Printre acestea, noile modele Galaxy A73 și A53, urmate de versiuni mai puțin costisitoare precum Galaxy A33. Spre comparație, Galaxy A72 beneficiază de rating IP67, protejând împotriva prafului și imersia accidentală în apă.

Jack-ul pentru căști a dispărut aproape complet de pe smartphone-urile premium și mid-range, iar Galaxy A73 nu este o excepție, imaginile de prezentare presupus generate pe baza schițelor CAD furnizate de Samsung venind să confirme absența acestei dotări.

Per total, diferențele între designul lui A72 și A73 sunt minore, Samsung păstrând spatele din plastic cu aspect frosted-glass și ornamentul discret aplecat camerei foto.

Din față, remarcăm ecranul FHD+ de 6.7 inch, cu o singură perforație aplicată central pentru camera frontală. Ecranul AMOLED decupat după conturul carcasei este încadrat de o ramă îngustă, puțin mai groasă la partea de jos.

Galaxy A73

Lista preliminară cu specificații are ca element central chipsetul Snapdragon 750G, Galaxy A73 urmând să fie lansat doar în versiune 5G. Deși capacitatea acumulatorului rămâne neschimbată la 5000mAh, timpul de încărcare va scădea, viteza de încărcare crescând la 33W (față de 25W la modelul A72). Probabil că nici de data aceasta Samsung nu va „potrivi” puterea acceptată de telefon cu cea a adaptorului AC inclus în pachetul cu accesorii, livrând tot un ”Travel Adapter” de 15W.

Așteptat mai întâi în magazinele din India, Galaxy A73 ar urma să intre la vânzare spre finalul lunii decembrie cu preț începând de la 440 dolari. Probabil că varianta pentru Europa a telefonului va ajunge în magazine la începutul anului viitor, încadrat la un preț ceva mai mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult