Galaxy A73 ar putea primi un upgrade major de cameră: un modul de 108 megapixeli

17.09.2021
Galaxy A73 ar putea primi un upgrade major de cameră: un modul de 108 megapixeli

Modelul Galaxy A72 de anul acesta a încercat să împingă puțin capabilitățile foto de pe smartphone-urile mid-range, oferind patru camere destul de performante, însă nu comparabile cu cele de pe modelele flagship. În 2021, modelul Galaxy A73 de la Samsung ar putea face un pas către încercarea de a oferi capabilități foto de top, pe un telefon premium, adoptând același senzor pe care îl întâlnim pe modele ultra: cel de 108 megapixeli.

Samsung ar putea împinge Galaxy A73 spre performanță foto high-end

Conform unui articol de pe site-ul publicației sud coreene The Elec, noul Galaxy A73 va împinge mult în față performanța foto pe care o așteptam de obicei de la dispozitivele de medie. Acesta nu doar că va folosi senzorul de 108 megapixeli, dar va primi și o lentilă stabilizată pentru acesta. De altfel, și Galaxy A72 cu senzor principal de 64 megapixeli, folosea o lentilă cu stabilizare.

Nu este clar însă dacă A73 va îmbunătăți și restul celor trei camere foto. Anul acesta am văzut un modul foto complex, cu o cameră ultra wide de 12 megapixeli, un zoom 3x de 8 megapixeli și o cameră macro de 5 megapixeli, mai performantă decât cele de 2 megapixeli pe care le întâlnim pe telefoanele ieftine.

Acest lucru ar putea sugera și faptul că Samsung va modifica semnificativ și camerele de pe seria Galaxy S22. Cu un senzor de 200 megapixeli anunțat deja, Galaxy S22 Ultra ar putea fi echipat cu acesta, chiar dacă zvonurile din prezent afirmă că nu ar fi cazul. Modelele Galaxy S22 și S22+ ar putea folosi însă noul senzor de 50 megapixeli al companiei, de asemenea unul performant, cu capabilități îmbunătățite de fotografiere în lumină slabă.

Între timp, principalul rival Samsung pe piața de smartphone-uri premium, Apple, rămâne la senzori de 12 megapixeli, seria iPhone 13 folosind exclusiv componente foto cu această rezoluție.

sursa: The Elec, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult