Galaxy A9 Star cu sistem dual camera şi Infinity Display ar putea fi lansat în curând în China

04.06.2018
Galaxy A9 Star cu sistem dual camera şi Infinity Display ar putea fi lansat în curând în China

Seria de smartphone-uri Galaxy A de la Samsung va fi extinsă în curând cu noul model Galaxy A9 Star. Informaţiile despre acest model şi primele imagini vin din China, unde este cel mai probabil să vedem acest smartphone în magazine pentru început. Din câte putem observa însă, Samsung încearcă iar să schimbe design-ul seriei Galaxy A, împrumutând de data aceasta câteva elemente de design de la concurenţă.

Galaxy A8 a fost un model foarte similar în design cu Galaxy S8, în timp ce Galaxy A6 se apropie mai degrabă de seria Galaxy J în termeni de design şi construcţie. Galaxy A9 Star va fi astfel încă un model diferit din punct de vedere vizual, fiind inspirat de modelele concurente de pe piaţă cu camere foto duale poziţionate vertical în colţul din stânga-sus. Acest design a fost popularizat anul trecut de către iPhone X şi a fost adoptat apoi de mai mulţi producători, printre care şi Huawei cu seria P20.

Galaxy A9 Star va fi disponibil în varianta standard şi într-o variantă „Lite”, vor beneficia de display-uri Infinity fără decupaj în partea de sus şi vor beneficia de senzori de amprentă poziţionaţi pe partea din spate pe centru, undeva în partea de sus, o poziţie chiar mai confortabilă decât ceva de pe Galaxy S9 şi S9 Plus.

Imaginile descriu Galaxy A9 Star în variantă albă şi neagră, fără să dezvăluie şi configuraţia hardware a telefonului.  Cel mai probabil, hardware-ul intern va fi imilar cu cel de pe Galaxy A8, diferenţa majoră fiind integrarea unui sistem dual-camera pe partea din spate. Fiind vorba despre camere ieşite în relief, există posibilitatea ca Galaxy A9 Star să ofere şi stabilizare optică, ceva ce Galaxy A8 nu avea.

Nu avem alte informaţii despre aceste telefoane, precum preţ sau dată de lansare, însă având în vedere că modele aproape finale sunt deja în mâinile unor utilizatori de Weibo, probabil că nu va dura mult până când Galaxy A9 Star şi A9 Star Lite vor fi anunţate în mod oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult