Galaxy Note10+ mai puţin performant decât S10+? Primele teste sugerează scoruri mai mici în benchmark-uri

19.08.2019
Galaxy Note10+ mai puţin performant decât S10+? Primele teste sugerează scoruri mai mici în benchmark-uri

Galaxy Note10+ este telefonul în care Samsung a investit toată tehnologia mobilă pe care o are la dispoziţie, livrând un dispozitiv cu o cameră foto foarte bună, un ecran excelent (conform testelor DisplayMate) şi chiar şi autonomie foarte bună. Ba chiar a realizat şi o revizie a procesorului Exynos 9820 folosind un proces de fabricaţie pe 7nm faţă de 8nm, rezultând astfel modelul 9825. Se pare însă că la capitolul performanţă reală, nu sunt foarte mari diferenţe între cele două procesoare, ba chiar cel vechi reuşeşte să îl întreacă pe cel nou.

GSM Arena a testat deja procesorul Exynos 9825 folosind un Galaxy Note10+, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Chiar dacă în teorie noul procesor ar trebui să performeze la fel sau chiar mai bine decât modelul precedent, se pare că în utilizare Galaxy Note10+ oferă în anumite condiţii performanţă mai slabă.

Testele au fost realizate cu aplicaţii standard de testare precum GeekBench, 3DMark, GFX Bench şi Aztek, iar rezultatele au fost următoarele:

În cazul GeekBench, modelul cu Exynos 9825 a atins coruri de 4.466 puncte single-core şi 9.751 în multi-core. Comparat cu Exynos 9820 de pe un Galaxy S10+, scorul este mai mic, modelul din primăvară atingând un scor de 4.522 single şi 10.387 multi. Desigur, au existat şi teste în care Note10+ a ieşit fruntaş, însă astfel de discrepanţe nu ar trebui să apară.

În 3DMark SSE 3.1, Note10+  a obţinut 5.287 puncte, faţă de 4.632 pe S10+. În testele GFXBench, diferenţele de performanţă între cele două modele au fost de 1 FPS (un cadru pe secundă), unul în favoarea Note10+ şi altul în favoarea S10+.

Există posibilitatea ca modelul Galaxy Note10+ testat să fie un model „pre-lansare”, fără software final instalat. De asemenea, design-ul interior şi acumulatorii sunt foarte diferiţi între cele două telefoane, motiv pentru care unul ar putea să să încălzească mai repede decât celălalt. Totuşi, având în vedere că Samsung s-a obosit să facă o revizie harwdare, ne-am fi aşteptat ca performanţa să fie măcar puţin mai bună decât în cazul de faţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult