Galaxy Note20 ar putea fi livrat în Europa tot cu Exynos 990. Versiunea US va primi SD865+

16.07.2020
Galaxy Note20 ar putea fi livrat în Europa tot cu Exynos 990. Versiunea US va primi SD865+

Utilizatorii de dispozitive Samsung din Europa se simt aproape întotdeauna neglijați. Nu numai că dispozitivele electronice costă de obicei mai mult în această regiune, însă Samsung insistă să folosească procesoarele proprietare Exynos pe smartphone-urile premium pe care le vinde aici. Aceasta nu ar fi o problemă dacă nu s-ar demonstra prin teste practice că acestea oferă fie performanță mai slabă, fie autonomie mai slabă, fie ambele dezavantaje deodată, față de versiunile echipate cu chipset-uri Snapdragon de la Qualcomm. Se pare însă că seria Galaxy Note20 va veni însă tot cu chipset-uri Exynos în Europa.

Galaxy Note20 în varianta europeană ar putea folosi tot un chipset Exynos

Utilizatorii din Europa vor trage din nou bățul scurt atunci când vine vorba despre flagship-urile de la Samsung. Nu numai că aceștia vor primi un procesor Exynos, ci acela va fi neschimbat față de seria Galaxy S20 din primăvară: același model Exynos 990 5G. Informația vine din Coreea de Sud, unde Ddaily spune că Samsung va livra din nou dispozitive în țara de origine echipate cu procesoare de la Qualcomm, nu din producția proprie.

Tradițional, dispozitivele Galaxy erau livrate în Coreea de Sud cu cele mai recente procesoare Exynos. Aceste erau folosite și în Europa, dar nu și în SUA sau China. Acele modele primeau variante cu Snapdragon. Se pare însă că modelul Snapdragon 865 venea cu un modem 5G semnificativ mai performant, motiv pentru care Samsung a ales să îl folosească și în Coreea.

Modelele din alte regiuni primesc un upgrade la Snapdragon 865+

Se zvonea că Samsung dezvoltă pentru seria Galaxy Note20 un nou procesor Exynos numit 992. Acesta ar fi trebuit să fie mai puternic decât Snapdragon 865, însă noile zvonuri sugerează că acest model nu va debuta pe această serie de telefoane. În schimb, variantele cu Snapdragon vor fi echipate cu noua revizie hardware Snapdragon 865+, care oferă performanță îmbunătățită cu 10%, operând în boost la frecvențe de peste 3 GHz.

Samsung de obicei nu vorbește despre chipset-urile din interiorul dispozitivelor pe scena de lansare, menționând pe lista de specificații doar numărul de nuclee sau frecvența. Astfel, este posibil să fim nevoiți să așteptăm până la lansare pentru a afla dacă modelele din Europa includ același chipset Exynos 990, revizia Exynos 992 sau poate avem parte de o surpriză și găsim Snapdragon 865+. Având însă în vedere că Samsung pune un preț mare pe producția de chipset-uri, este foarte posibil să nu renunțe la soluțiile proprietare pe Galaxy Note 20.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult