Galaxy Note20 Ultra în teste de rezistență: ecranul poate „încasa” peste 10 căzături. VIDEO

24.08.2020
Galaxy Note20 Ultra în teste de rezistență: ecranul poate „încasa” peste 10 căzături. VIDEO

Corning a venit cu câteva zile înainte de lansarea seriei Galaxy Note20 cu anunțul că dezvoltă o nouă versiune de Gorilla Glass numită Victus. Aceasta ar trebui să fie rezistentă atât la căzături de la înălțime de 2 metri, cât și la zgârieturi care pot apărea în utilizare obișnuită. Acum că Galaxy Note20 Ultra este lansat, au apărut și testele de rezistență pentru telefon. În timp ce sticla se va zgâria atunci când este zgâriată intenționat cu materiale mai dure, rezistența la șocuri pare să fie reală, conform rezultatelor obținute de PhoneBuff.

Galaxy Note20 Ultra are o rezistență impresionantă la căzături

Canalul de YouTube PhoneBuff a supus noul Samsung Galaxy Note20 Ultra testelor sale de rezistență obișnuite. Pentru a avea un termen de comparație, telefonul a fost pus față în față cu un iPhone 11 Pro Max, care la momentul apariției Apple spunea că folosește cea mai puternică sticlă de la Corning. Aceasta este însă o versiune ușor modificată la specificațiile Apple de Gorilla Glass 6, deci din start, iPhone-ul pornește în dezavantaj.

Iar dezavantajul a crescut cu cât testul a avansat. În timp ce spatele de pe ambele telefoane s-a spart de la prima aruncare, Note20 Ultra are mai puține crăpături și doar în jurul camerei, unde materialul are o structură mai puțin puternică, din cauza decupajului. iPhone-ul s-a spart pe toată suprafața, însă. La căzătura pe colț însă, ambele telefoane au rezistat foarte bine, rămânând doar cu zgârieturi pe partea metalică, fără crăpături în plus pe suprafețele din sticlă.

Ce este cu adevărat impresionant este însă faptul că Galaxy Note20 Ultra a rezistat la 10 aruncări direct cu ecranul în jos pe o bucată de ciment fără să se spargă. iPhone 11 Pro Max în schimb, s-a spart de la prima căzătură. Astfel, noul telefon Samsung nu este doar cel mai scump flagship de pe piață, ci și cel mai rezistent. Zgârieturile care au apărut după atâtea impacturi cu cimentul sunt minore, vizibile doar dacă se reflectă lumina în zonele afectate.

Și astfel avem și dovada că într-adevăr, noua sticlă Gorilla Glass Victus de la Corning este cu adevărat rezistentă la șocuri mecanice și mult mai rezistentă la zgârieturi. Important este ca impactul să aibă loc frontal, unde sticla este realizată dintr-o singură bucată mare și nu pe spate, unde decupajul camerei poate să compromită structura carcasei. Astfel, nu poți renunța la o husă nici pe Galaxy Note20 Ultra, în ciuda rezistenței sale ridicate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult