Galaxy Note7 primeşte actualizare la Android 9.0 Pie în varianta non-explozivă „Fan Edition”

26.03.2019
Galaxy Note7 primeşte actualizare la Android 9.0 Pie în varianta non-explozivă „Fan Edition”

Galaxy Note7 va rămâne pentru totdeauna o pată neagră în istoria Samsung, compania fiind nevoită să retragă de pe piaţă telefonul său de top după doar câteva săptămâni de disponibilitate în urma unor probleme de design care duceau la explozia bateriilor. Compania a adus însă înapoi pe piaţă mai târziu o versiune similară numită Galaxy Note FE (Fan Edition), cu design şi specificaţii hardware identice, însă cu un acumulator mai mic. Ei bine, acest dispozitiv pare să beneficieze de suport foarte bun pe partea software, Samsung lansând deja Android 9.0 Pie pentru acesta.

Întrucât update-ul la Android 9.0 Pie a venit pe dispozitivele Galaxy S8, S9, Note 8 şi Note9 cu noua interfaţă One UI, era de aşteptat ca şi modelul mai vechi Note FE să primească o interfaţă similară. Acesta este însă primul telefon cu display 16:9 de la Samsung care include această interfaţă, multe dintre elementele care ar trebui să uşureze utilizarea cu o singură mână fiind în plus pe acest dispozitiv. Cu o diagonală de numai 5,7”, acest dispozitiv poate fi folosit destul de confortabil cu o singură mână.

La nivel de performanţă, acesta ar trebui să fie destul de bine echipat pentru a rula sistemul de operare Android 9.0 Pie, cu tot cu interfaţa One UI, Samsung făcând eforturi mari în ultimii ani pentru optimizarea mai bună a dispozitivelor sale la nivel software. Avem de a face cu un procesor Exynos 8890, 4 GB memorie RAM, acumulator de 3.200 mAh şi o cameră foto de 12 megapixeli cu stabilizare optică, care încă ar trebui să realizeze cadre foarte bune,  în ciuda faptului că în curând va împlini 3 ani de la lansare.

În ciuda faptului că nu a trecut atât de mult timp de la Galaxy Note7/FE, este ciudat să privim acest telefon în fotografii şi să realizăm că este actualizat la cel mai nou Android cu cea mai nouă actualizare de securitate (1 martie 2019). Dispozitivul pare să fie parcă din altă eră, când ecranele de 5,7” erau considerate mari, iar marginile din jurul display-ului erau ceva obişnuit. Samsung a lansat între timp trei noi generaţii de smartphone-uri cu design modern, cu margini subţiri şi ecrane înalte, semnificativ mai mari decât în cazul acestui model.

Update-ul este momentan disponibil în Arabia Saudită şi va ajunge cel mai probabil pe toate variantele Galaxy Note Fan Edition din lume. Având în vedere că telefonul a fost vândut doar la liber şi în cantităţi limitate, probabil că nu va dura foarte mult până când toate vor fi actualizate la Android 9.0 Pie şi One UI.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult