157 tone de metale rare, inclusiv aur, ar putea fi recuperate din telefoane Galaxy Note7 rămase nevândute

18.07.2017
157 tone de metale rare, inclusiv aur, ar putea fi recuperate din telefoane Galaxy Note7 rămase nevândute

Deşi a anunţat relansarea modelului Galaxy Note7, echipat cu un acumulator fără risc de incendiu şi la un preţ mult mai mic, adevărul este că operaţiunea de recondiţionare a dispozitivelor retrase de pe piaţă în toamna anului trecut a fost doar parţial reuşită, multe dinte acestea fiind deteriorate în timpul intervenţiei pentru înlocuirea acumulatorului, sau la transport.

Dincolo de costul dispozitivelor fabricate, Samsung trebuie să amortizeze acum şi impactul asupra mediului înconjurător, reciclând cât mai mult din dispozitivele rămase nevândute. Însă operaţiunea nu este deloc simplă şi potenţial riscantă, acumulatorii defecţi recuperaţi din telefoane Galaxy Note7 cauzând deja un incendiu de proporţii la depozitul unei fabrici de acumulatori din oraşul Tianjin, în China.

Dificilă, dar absolut necesară, reciclarea telefoanelor Note7 rămase nevândute ar putea recupera până la 157 tone de metale rare cum ar fi cupru, cobalt şi aur, ajutând la amortizarea costurilor. În plus, vor fi recuperate şi alte componente valoroase cum ar fi ecranele OLED, module de memorie şi camerele foto, acestea urmând să ajungă în componenţa altor produse sau folosite pentru reparaţii.

Din fericire, experienţa avută de Samsung Electronics nu a rămas fără ecou, mai mulţi jucători din industrie, printre care şi Apple, anunţând că vor investiga modalităţi de fabrica propriile dispozitive folosind exclusiv materiale din surse regenerabile. Reconfirmând angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător, Samsung promite că va oferi suport şi pentru reciclarea altor dispozitive din portofoliul de produse, pe măsură ce acestea sunt înlocuite de utilizatori.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult