Galaxy Note7 va primi un update care dezactivează funcţia de încărcare a acumulatorului

12.12.2016
Galaxy Note7 va primi un update care dezactivează funcţia de încărcare a acumulatorului

Galaxy Note7 a fost eşecul anului 2016 în materie de tehnologie, iar Samsung încă se luptă cu o parte dintre utilizatorii care încă nu doresc să renunţe la smartphone-urile cumpărate la începutul lunii septembrie. Se pare că metodele de convingere sunt din ce în ce mai agresive, noile update-uri care vor fi lansate pentru dispozitivele din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie dezacivând complet sau parţial încărcarea dispozitivului.

În timp ce în Canada, Galaxy Note7 a primit o actualizare software care dezactivează complet antenele radio, fiind imposibil de a conecta dispozitivele la reţelele telecom, la WiFi şi Bluetooth. În Statele Unite, Samsung a luat decizia de a dezactiva complet încărcarea dispozitivului. După update-ul distribuit Over-the-Air, telefonul pur şi simplu nu va mai primi curent prin intermediul mufei USB sau prin inducţie wireless. Odată ce energia acumulatorului este epuizată, dispozitivul devine complet inactiv, fără posibilitatea de a-l „resuscita”.

Pe partea cealaltă a oceanului, în Marea Britanie, Samsung a decis să reducă nivelul de încărcare maxim al acumulatorului la 30%. Această decizie a fost luată după ce limitarea la 60% nu pare să fi convins un număr destul de mare de utilizatori să returneze dispozitivele. Utilizatorii sunt îndemnaţi să aducă telefonul în cel mai apropiat centru Samsung sau la magazinul de unde a fost cumpărat pentru a beneficia fie de returnarea completă a banilor, fie pentru un smartphone din gama Galaxy S7 la un preţ mai mic.

Desigur, utilizatorii vor putea să ignore update-urile şi să folosească în continuare dispozitivele în mod normal, însă se supun atât riscurilor fizice, acumulatorul putând exploda în orice moment, cât şi celor de natură software, întrucât sistemul de operare de pe aceste dispozitive nu va mai primi alte actualizări de securitate. Conform Samsung, aproximativ 10% dintre smarpthone-urile Galaxy Note7 vândute în Europa sunt în continuare în mâinile utilizatorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult