Galaxy S10 5G dezasamblat: ce a integrat Samsung în cel mai performant smartphone al său

09.04.2019
Galaxy S10 5G dezasamblat: ce a integrat Samsung în cel mai performant smartphone al său

Samsung a lansat pentru prima dată un model de top din gama Galaxy S în nu mai puţin de patru variante, cea din urmă fiind programată pentru lansare foarte curând. Galaxy S10 5G este cel mai mare şi mai performant dintre variantele flagship prezentate la sfârşitul lunii februarie şi totodată va fi primul telefon 5G cu modem şi antene interne disponibil pe piaţă. Fiind o premieră tehnologică, cineva a pus deja mâna pe telefon şi a decis să îl dezasambleze pentru a vedea exact ce se regăseşte în plus la interior.

Pe scurt, Galaxy S10 5G nu este extrem de diferit faţă de un Galaxy S10+, de exemplu. Avem acelaşi design realizat din sticlă şi aluminiu, fiind necesară încălzirea adezivului de pe capacul din spate pentru a putea accesa componentele  de la interior. Samsung foloseşte şuruburi Philips, deci dezmembrarea este relativ simplă odată ce capacul a fost înlăturat, iar majoritatea componentelor sunt ataşate de placa de bază folosind conectori „lego”, care pot fi deconectaţi uşor.

Modulul de încărcare wireless, jack-ul pentru căşti şi port-ul USB sunt componente individuale, care pot fi înlocuite separat, iar camerele frontale (cu trei senzori de data aceasta, cel de-al treilea fiind unul TOF) sunt uşor accesibile fără a demonta display-ul. Modulul de camere principale, cu patru senzori de data aceasta, este realizat din trei componente separate: un modul dual-camera, un modul single camera şi în cele din urmă, noul modul cu senzor TOF pentru calcularea distanţei până la subiect.

Toate componentele par a fi „normale”, în ciuda faptului că avem de a face cu un telefon 5G. Se pare că antenele nu sunt tocmai vizibile la interior, acestea fiind cel mai probabil integrate în rama metalică a telefonului. Acestea sunt mai multe la număr, întrucât semnalul 5G este uşor de blocat cu mâna, dacă acoperi antena. Astfel, telefonul este acoperit cu antene de jur împrejur, iar software-ul schimbă automat pe antenele care nu sunt acoperite.

Curios la acest model pare să fie un conector care nu este folosit. Acesta ar putea fi un port pentru diagnostic folosit în dezvoltarea telefonului, sau ar putea sugera că există mai multe versiuni hardware, diferite în funcţie de operator. Având în vedere poziţia conectorului, acesta ar putea fi realizat pentru a fi conectat la capacul de sticlă exterior, probabil pentru o implementare diferită a tehnologiei 5G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult