Galaxy S10 are cel mai bun display de pe piaţă. Sparge 13 recorduri DisplayMate

05.03.2019
Galaxy S10 are cel mai bun display de pe piaţă. Sparge 13 recorduri DisplayMate

Galaxy S10 şi S10+ sunt smartphone-uri al căror scop este să demonstreze de ce Samsung este lider pe piaţa de smartphone-uri. Fiecare componentă a fost aleasă pentru performanţă de top, iar display-ul Dynamic AMOLED de pe S10 păstrează tradiţia ultimilor ani, fiind desemnat de către DisplayMate drept „cel mai bun ecran OLED” care a ajuns în laboratoarele sale. Acesta a reuşit să spargă mai multe recorduri în măsurătorile de performanţă, fiind greu de crezut că o altă companie va reuşi să doboare aceste scoruri în viitorul apropiat.

De câţiva ani buni, Samsung este liderul incontestabil al display-urilor pentru smartphone-uri, însă toamna trecută, Google Pixel 3 XL a reuşit să întreacă ecranul de pe Galaxy Note9 la doar două luni distanţă. Samsung a luat această înfrângere în serios şi a dezvoltat un ecran atât de avansat, încât a doborât nu mai puţin de 13 recorduri DisplayMate.

Pentru prima dată, Samsung a configurat din fabrică ecranul cu un profil de culoare natural, care conform DisplayMate este imposibil de a distinge diferenţele între imaginile de pe ecran şi culorile considerate ştiinţific „perfecte”. De asemenea, acesta este cel mai luminos display OLED de pe piaţă cu posibilitatea de a atinge 1.200 niţi pe zone mici şi 804 niţi pe toată suprafaţa, în timp ce reuşeşte să acopere 113% din specrul de culoare DCI-P3 şi 142% din spectrul sRGB. Aceste valori asigură compatibilitate cu standardul HDR10+, ecranul putând fi ajustat în timpul redării prin metadata pentru a afişa filme HDR la calitate maximă.

De asemenea, acesta este display-ul care reflectă cea mai puţină lumină, asigurând o utilizare confortabilă chiar şi atunci când lumina bate direct în ecran. Nu în ultimul rând, densitatea de 550 ppi a ecranului de pe Galaxy S10 asigură faptul că o creştere în rezoluţie la un panou 4K, de exemplu, nu ar avea niciun impact asupra calităţii imaginii.

Probabil că Galaxy S10 va rămâne telefonul cu cel mai performant display de pe piaţă pentru viitorul apropiat, cel puţin până când va fi lansat pe piaţă Galaxy Note10, care ar putea beneficia de noi îmbunătăţiri la acest capitol.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult