Galaxy S10 Lite: hardware high-end, cameră mid-range, autonomie mare şi preţ atrăgător

20.12.2019
Galaxy S10 Lite: hardware high-end, cameră mid-range, autonomie mare şi preţ atrăgător

Samsung ar putea lansa Galaxy S10 Lite în următoarele câteva zile, în ciuda faptului că en apropiem de perioada sărbătorilor şi suntem la aproximativ două luni de lansarea noii generaţii Galaxy S11. Cele mai noi informaţii despre acest model „ieftin” din gama S10 sugerează că acesta va fi foarte apropiat în funcţii şi performanţă de modelele standard, ba chiar ar putea sugera că ar putea fi o afacere mai bună decât S10e, sau S10 standard.

Galaxy S10 Lite: hardware foarte performant

Conform WinFuture.de, site cunoscut pentru lansarea de informaţii corecte înainte de debutul multor dispozitive mobile, Samsung pregăteşte Galaxy S10 Lite cu o combinaţie de hardware high-end şi mid-range. De exemplu, ecranul acestui model va oferi o diagonală mare, de 6,7”, dar o rezoluţie mai mică decât S10 standard: 2.400 x 1.080 pixeli în format 19,5:9. Camera frontală va fi poziţionată central, într-un decupaj subtil, similar cu cel de pe Galaxy Note10.

Hardware-ul intern va consta într-un chipset Snapdragon 855, care va fi disponibil atât în SUA, cât şi în Europa. Acest model ar putea fi livrat fără cipuri Exynos în toată lumea, coform informaţiilor disponibile în prezent. Telefonul va integra şi 8 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă, cu posibilitatea de a extinde spaţiul folosind un card microSD.

În afară de display-ul cu rezoluţie mai mică, acest model poate rivaliza în performanţă chiar şi cu Galaxy S10+, fiind echipat cu un display semnificativ mai mare decât acesta. Desigur, modelul Lite ar putea fi lipsit de câteva funcţii premium, precum încărcare wireless sau rezistenţă la apă.

Galaxy S10 Lite: o cameră de medie, dar totuşi performantă

Modelele Galaxy S10 sunt echipate cu unele dintre cele mai performante camere de pe piaţă, iar modelul S10 Lite ar putea fi un mic „downgrade” la acest capitol. Totuşi, Samsung va încerca să păstreze un balans între preţ şi performanţă şi la acest capitol.

Se pare că pentru camera principală, Samsung apelează la un senzor de 48 megapixeli cu obiectiv wide f/2.0. Compania produce un astfel de senzor de câteva luni bune, deci este posibil să fie vorba despre soluţia sa proprietară, nu una produsă de Sony. Alături de acest senzor vor fi prezente şi o cameră cu obiectiv ultra-wide f/2.2 şi senzor de 12 megapixeli, dar şi o cameră macro (prima de pe un dispozitiv Samsung) de 5 megapixeli cu diafragmă f/2.4. Modelul Lite nu pare să beneficieze de o cameră cu zoom, în ciuda faptului că aceasta apare în imaginile neoficiale.

Camera frontală ar putea folosi un senzor de 32 megapixeli cu obiectiv f/2.2, care probabil că nu va realiza cadre la fel de bune precum camera de pe Galaxy S10 sau Note10.

Galaxy S10 Lite: autonomie mare, încărcare rapidă şi preţ atrăgător

S10 Lite va reprezenta un upgrade faţă de modelele S10e şi S10 şi chiar faţă de S10+ dintr-un anumit punct de vedere, atunci când vine vorba despre autonomie şi încărcare rapidă. Telefonul va folosi un acumulator de 4.500 mAh, egal în capacitate cu cel de pe Galaxy S10 5G. Diferenţa va fi că acesta permite încărcare rapidă la 45W, în timp ce modelele Galaxy S10 sunt limitate la 25W.

Toate aceste componente de top vor fi integrate într-un telefon de 680 de euro, un preţ semnificativ mai mic decât cel al modelelor S10 la lansare. Nu în ultimul rând, telefonul va fi echipat cu Android 10 cu One UI 2.0 din fabrică.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult