Galaxy S10 primeşte mod nocturn pentru camera foto printr-un update

19.04.2019
Galaxy S10 primeşte mod nocturn pentru camera foto printr-un update

În ultimul an, modul de fotografiere nocturn de pe telefoane a devenit o funcţie pe care majoritatea producătorilor o integrează în aplicaţiile de cameră. Acesta a pornit de la Huawei, însă între timp companii precum Google şi OnePlus au venit cu propriile alternative. Samsung a ales însă să nu intre în această „horă”, activând un mod nocturn doar în anumite momente, însă cel mai recent update pentru Galaxy S10 oferă posibilitatea de a folosi „Bright Night” la discreţie.

Funcţionalitatea Bright Night era disponibilă pe Galaxy S10 încă de la lansare, însă aplicaţia de cameră folosea algoritmii AI pentru a decide când este necesară. Nu exista posibilitatea de a activa modul nocturn printrun buton dedicat până acum, însă noul update asigură un tab dedicat acestuia în aplicaţia de cameră de la Samsung. Denumirea acestuia s-a schimbat însă din Bright Night în „Night”.

Opţiunea este disponibilă din meniul principal al camerei, fiind adăugat drept un nou mod de fotografiere, alături de modurile Auto, Live Focus, Pro, Panorama, Food sau Instagram. Pentru utilizare, telefonul trebuie să fie ţinut într-o poziţie cât mai fixă, întrucât captura este realizată folosind un timp de expunere mai lung decât în cazul unei fotografii obişnuite.

Din experienţa cu Galaxy S10 din urmă cu câteva săptămâni, modul Bright Night nu a reuşit să ne impresioneze la fel de mult precum modul nocturn de pe dispozitivele Huawei şi Honor. Probabil că Samsung a venit şi cu îmbunătăţiri pe partea de captură şi procesare acum că a separat acest mod care era activat similar cu o „scenă” AI în modul automat.

Tab-ul „Night” din aplicaţia de cameră este disponibil chiar acum pentru toate modelele Galaxy S10 care au primit cel mai recent update, prima regiune în care s-a lansat fiind Elveţia. În zilele următoare, acest update va fi lansat pe toate dispozitivele cumpărate de la magazine de specialitate şi nu de la operatori, urmând ca update-ul pentru telefoanele codate să apară în curând.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult