Galaxy S11 va fi livrat cu un ecran de 120 Hz. Va da tonul pentru flagship-urile din 2020

21.11.2019
Galaxy S11 va fi livrat cu un ecran de 120 Hz. Va da tonul pentru flagship-urile din 2020

Se pare că Samsung oferă cam toate informaţiile despre Galaxy S11 publicului, fără să încerce să le ascundă. Versiunile beta de One UI 2.0 au dezvăluit deja câteva detalii importante despre capabilităţile camerei ale următorului său flagship, iar acum avem informaţii noi şi despre display-ul pe care noul telefon îl va integra. Se pare că Samsung va trece direct de la 60 la 120 Hz pe generaţia S11, fără să adopte un panou 90 Hz, asemeni altor producători.

Existau deja zvonuri despre faptul că Samsung va alege un display la 120 Hz pentru generaţia de smartphone-uri Galaxy S11, însă acum avem şi o semi-confirmare pe căi „aproape” oficiale. Se pare că în software-ul One UI 2.0 beta se regăseşte şi un meniu ascuns, care poate fi accesat de către cineva care ştie ce să caute pentru a schimba modul de afişare. Aici sunt listate moduri de afişare la 60 şi la 120 Hz, alături de o opţiune „dinamică”.

Asemeni altor soluţii similare de pe piaţă, Samsung plănuieşte să ofere posibilitatea ca rata de împrospătare a imaginilor de pe ecran să poată fi schimbată dinamic, în funcţie de conţinutul afişat. Întrucât dublarea vitezei de afişare va duce la un consum mai mare de energie, o astfel de soluţie va ajuta la economie la acest capitol. Pentru imagini statice, sau pentru clipuri video care oricum sunt afişate la 24,25 sau 30 de cadre pe secundă, nu ar avea sens ca display-ul să ruleze la 120 Hz, pentru că oricum nu vei vedea diferenţa. În meniuri, unde animaţiile sunt mult mai fluide, afişarea mai rapidă va ajuta utilizatorul să perceapă o viteză mai mare a telefonului. Desigur, cei 120 Hz vor fi foarte utili în jocuri, unde acţiunea de pe ecran va deveni mult mai rapidă.

Încă de acum doi ani, telefoanele au început să fie livrate cu ecrane la 120 Hz. Primul model de acest gen a fost Razer Phone 1, cu ecran IGZO de la Sharp şi a fost urmat apoi de alte modele precum ROG Phone 1 cu ecran OLED de 90 Hz şi OnePlus 7 Pro cu ecran 90 Hz. Puţine alte modele vin cu ecrane de 120 Hz, însă de anul viitor toate modelele de top sunt aşteptate cu astfel de ecrane, inclusiv iPhone-urile de la Apple, care folosesc tot ecrane OLED de la Samsung.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult