Galaxy S20 Fan Edition va fi echipat cu procesor Exynos în Europa

14.08.2020
Galaxy S20 Fan Edition va fi echipat cu procesor Exynos în Europa

Zvonurile inițiale despre Galaxy S20 Fan Edition, versiunea „lite” cu preț mai mic pe care Samsung o pregătește pentru lansare, sugerau că acest model va fi disponibil cu o configurație bazată pe un chipset Qualcomm. Se pare însă că noi informații de la o sursă de încredere (testul de performanță GeekBench), infirmă acele zvonuri. La fel ca în cazul variantelor standard, și Galaxy S20 Fan Edition va fi echipat cu un chipset Exynos în Europa.

Galaxy S20 Fan Edition va păstra configurația cu Exynos în Europa, la fel ca variantele standard

Motivul pentru care mulți fani s-ar fi putut entuziasma de existența unui Galaxy S20 Fan Edition era faptul că ar fi putut cumpăra un telefon cu o configurație high-end, la un preț mai mic, dar în același timp cu un chipset considerat a fi superior. Diferențele între modelele cu Snapdragon și Exynos nu sunt majore, însă există teste care afirmă că modelele cu chipset Qualcomm ar oferi performanță mai bună și autonomie mai mare.

Listarea modelului Samsung SM-G780F de pe GeekBench, sugerează că va exista însă și o versiune cu chipset Exynos 990, la fel ca în cazul variantelor originale. Totuși, faptul că fanii ar fi așteptat o versiune cu Snapdragon nu era o exagerare. Anterior, Samsung a lansat versiunea Galaxy S10 Lite la începutul anului 2020, echipată cu un chipset Snapdragon 855 în toate regiunile, chiar dacă tradițional Europa și Coreea de Sud primeau telefoane cu cipuri Exynos.

Alte detalii pe care le putem extrage din această listare este faptul că avem de a face cu un telefon cu 8 GB memorie RAM și că vine cu Android 10 pre-instalat. Acest lucru sugerează că lansarea nu va avea loc prea târziu, întrucât în septembrie apare Android 11, iar telefoanele care se lansează după această dată vor începe să fie livrate cu această versiune din fabrică.

Restul configurației hardware zvonită este un ecran plat Full HD+ la 120 Hz, camere foto similare cu cele de pe modelele standard, dar cu zoom optic 3X și probabil fără filmare 8K, alături de un acumulator de 4.500 mAh. Prețul așteptat este de aproximativ 700-800 euro, față de 1.000 cât costau modelele standard la lansare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult