Galaxy S20 FE: high-end de la Samsung la preț mai mic

23.09.2020
Galaxy S20 FE: high-end de la Samsung la preț mai mic

Samsung a anunțat astăzi noul smartphone Galaxy S20 FE (Fan Edition. Acesta este un model zvonit de mai multă vreme și pare să păstreze multe dintre avantajele seriei originale de telefoane, lansate în această primăvară, dar să le împacheteze într-un dispozitiv mai accesibil. Acesta este o combinație între un smartphone din gama flagship și o variantă „lite”, făcând mici compromisuri la anumite capitole, pentru a putea oferi performanță de top la un preț mai mic.

Galaxy S20 FE vine în două variante: 4G și 5G

Samsung Galaxy S20 FE va fi livrat în două variante: cu modem 4G și modem 5G. În mod normal nu ar fi mare diferență între aceste modele, dar în cazul lui S20 FE, Samsung oferă două configurații diferite. Modelul 4G, cel mai ieftin, este echipat cu Exynos 990, același procesor pe care îl întâlnim și pe dispozitivele Samsung Galaxy S20 și Galaxy Note20 în Europa, în timp ce modelul cu 5G este echipat cu un chipset Snapdragon 865, la fel ca telefoanele de top ale companiei din SUA, China și Coreea de Sud. Motivul pentru care există această diferență este probabil legat de modul în care Qualcomm distribuie chipset-ul Snapdragon 865: nu îl vinde fără un modem 5G.

Galaxy s20 FE colors

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked exclusiv online, numit „for Every Fan”. Samsung spune că acest dispozitiv a fost realizat în urma feedback-ului pe care l-a primit de la fanii dispozitivelor sale.

Galaxy S20 FE este doar primul model din gama „Fan Edition”, compania promițând că va aduce mai multe modele de acest gen în anii următori. Asta probabil din cauza faptului că modelele sale de top au început să fie din ce în ce mai scumpe, cu preț de pornire mai degrabă apropiat de 1.000 euro.

Configurația hardware nu este cu mult diferită față de modelele S20 deja lansate

Galaxy s20 FE colors screen 2

Astfel, la un preț mai mic, Samsung promite să ofere majoritatea capabilităților de top ale dispozitivelor sale. Chipset-ul de top este completat de un ecran Infinity-O Super AMOLED de 6,5” cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz, 6 sau 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă, cu posibilitatea de a adăuga și un microSD pentru a extinde capacitatea.

Telefonul este realizat din materiale premium din generație mai veche, cât și din plastic. Pe partea din față, ecranul plat este acoperit de Gorilla Glass 3, rama este din aluminiu, iar spatele este din plastic. Galaxy S20 FE vine în șase culori: Cloud Navy, Cloud Red, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud White și Cloud Orange. Plasticul are o textură mată, similară cu cea de pe Galaxy Note20.

galaxy s20 fe camera

În ciuda faptului că vorbim despre un telefon poziționat într-o gamă pe o treaptă inferioară de preț, acest model este echipat cu încărcare wireless bilaterală și vine cu rezistență la apă și praf la standardul IP68.

În cele din urmă, camera foto principală este echipată cu trei senzori și trei lentile. Camera principală de 12 megapixeli f/1.8 este comparabilă cu ceea ce oferă compania și pe modelul S20 standard, la fel și camera ultra-wide de 12 megapixeli f/2.2. Totuși, camera cu zoom 3x de 8 megapixeli f/2.4 este diferită, însă, la fel ca în cazul camerei principale, și aceasta este stabilizată optic. Compania promite și space zoom la 30x, la fel ca pe alte modele superioare.

galaxy s20 fe colors

Cât costă Galaxy S20 FE

Galaxy S20 FE în variantele 4G și 5G va fi disponibil în magazinele din România începând cu 3 octombrie. Telefoanele pot fi pre-comandate începând de astăzi de pe site-ul companiei. Prețul pornește de la 750 de euro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult