Galaxy S20 Lite apare în catalogul Geekbench, lăsând o primă impresie despre performanțele oferite

13.07.2020
Galaxy S20 Lite apare în catalogul Geekbench, lăsând o primă impresie despre performanțele oferite

Aflată de ceva timp în pregătire, versiunea Lite a modelului Galaxy S20 apare pentru prima dată în catalogul Geekbench, confirmând principalele specificații ți nivelul de performanță pregătit.

Cel mai nou membru al familiei S20 vine echipat cu același chipset Snapdragon 865 ca și modelul flagship, dar un preț sensibil mai mic.

Galaxy S20 Lite – chipset scump într-un telefon mai ieftin

Menit să recupereze ce se mai poate din vânzările sub așteptări obținute cu originalul S20, modelul Lite va avea, cel mai probabil, capacitate de stocare internă de 128 GB, 6GB memorie RAM și va rula Android 10 cu interfață One UI 2.5.

Noul smartphone din familia S20 va avea numele de model SM-G780 (varianta globală) și SM-G781 (SUA). Vor fi trei variante. SM-G780 va fi oferit cu tehnologie 5G și fără, iar SM-G781 doar cu 5G.

Folosind frecvența standard de 1.8GHz a chipsetului Snapdragon 865, telefonul prototip a obținut un scor Geekbench de 373 puncte în testul single-core și 2619 puncte în cel multi-core.

Probabil că Samsung va pregăti mai multe variante de Galaxy S20 Lite, diferențiate prin cantitatea de memorie RAM și spațiul de stocare inclus, dar și tipul chipsetului folosit. Astfel, nu ar fi deloc surprinzător să vedem o variantă S20 Lite cu chipset Exynos rezervată piețelor emergente cum este cea din India, în timp ce varianta bazată pe chipset Qualcomm ajunge pe piața europeană.

Deși, momentan, data de lansare nu este cunoscută, este posibil ca Samsung să prezinte Galaxy S20 Lite  la scurt timp după vârful de gamă Note 20, promis pentru luna august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult