Galaxy S20 Lite ar putea debuta în luna octombrie, posibil, sub numele S20 Fan Edition

25.06.2020
Galaxy S20 Lite ar putea debuta în luna octombrie, posibil, sub numele S20 Fan Edition

Pregătită de ceva timp, versiunea Lite a modelului Galaxy S20 pare că va avea debutul oficial în luna octombrie, după modelul premium Galaxy Note 20 (așteptat în luna august) și modelul Galaxy Fold 2 (septembrie).

Deocamdată se știu puține lucruri despre succesorul modelului S10 Lite, care a debutat la începutul acestui an. Aparent, nici măcar denumirea S20 Lite nu este bătută în cuie, o altă variantă fiind Galaxy S20 Pen Edition, nume care să lege noul smartphone de seria Galaxy Note, implicând totodată prezența accesoriului S-Pen. Speculațiile vorbesc și despre numele “S20 Fan Edition”, descriind o variantă Galaxy S20 cu preț ceva mai accesibil, oferită în nuanțe de culoare precum Prism Blue, Prism White, Prism Violet și Prism Light Violet.

Posibile specificații Galaxy S20 Lite

Fără a intra prea mult în detalii de ordin tehnic, știm că Galaxy S20 Lite va fi, cel mai probabil, motorizat de chipsetul Snapdragon 865 și va rula Android 10 cu interfață One UI 2.5. Cel puțin una dintre variantele telefonului va avea 128GB de stocare internă.

Alte zvonuri apărute în presa sud-coreeană descriu Galaxy S20 Fan Edition drept o soluție cu preț accesibil și specificații tehnice apropiate de nivelul unui vârf de gamă. Sursele citate plasează dezvăluirea oficială a telefonului în luna august, dar fixează tot luna octombrie pentru debutul în magazine, Samsung dorind să livreze acest model accesibil după soluțiile flagship Galaxy Note 20 și Galaxy Fold 2.

Smartphone-urile din familia S20 nu s-au vândut bine, astfel că lansarea unei variante mai ieftină este absolut binevenită. Noul smartphone din familia S20 va fi distribuit sub numele de modele SM-G780 (varianta globală) și SM-G781 (SUA). Vor fi trei variante. SM-G780 va fi oferit cu tehnologie 5G și fără, iar SM-G781 doar cu 5G.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult